"Погорина. Урочище Чадорож" - етно-фест неподалік Рівного: як це було (ФОТО, ВІДЕО)

Фото - Юрій Ойцюсь

14 жовтня, на свято Покрови, неподалік Рівного організували історико-культурний фестиваль «Погорина» - грандіозний одноденний фест  із потужною історичною та мистецькою складовою.

"Це фестиваль живої історії на свіжому повітрі на березі річки Горинь (біля села Хотин, Рівненського району). Під час фестивалю фахівці з військово-історичної реконструкції влаштували масштабну реконструкцію атмосфери, матеріального (озброєння, спорядження, одяг, предмети побуту) та духовного (звичаї, традиції, уявлення, соціальна психологія) світів населення України 17 ст., проведуть пізнавальні лекції та майстер-класи, організували водну прогулянку на оригінальному реконструйованому човні 17 ст. - байдаку. На завершення - концерт сучасної української музики за участю етно електро проекту "Go-A"!", - зазначають організатори. 

Крім того, на гостей чекали різні майстер-класи, зокрема - "Стрільба з лука", "Стрільба з мушкету", фехтування, майстер-клас від ковалів, зі створення дерев'яної скульптури, з гончарства, "Лиття куль",  "Розпалювання багаття за допомогою кресала та трута . Також тривала виставка працюючої зброї (шаблі, самопали). Гостям провели також і лекції: "Реєстровці часів Богдана Хмельницького (одяг, спорядження, зброя, тактика)", "Піхотна тактика реєстровців у складі куреня (шикування на полі бою, стрільба із мушкетів караколем)" та "Річковий флот у військових кампаніях Б. Хмельницького", а також екскурсію до яру, яка була створена на основі легенд та переказів про місцевість.

Не оминули увагою і діток. Для них організовували ігри-двобої, гру "Гілка" (щось на кшталт сучасно бейсболу (гра була розповсюджена на нашій території). 

На вечір лишили розіграш призів серед учасників, вогняну скульптуру з глини та концерт за участю лірника Ляшука Андрія та Електро фолк гурту Go-A.

Фото - Юрій Ойцюсь

Відгуки гостей говорять за себе: 

Читайте також