«Показує дорогу до Бога»: родичі померлої учасниці «кола слухачів» розповіли подробиці перебування в організації

Як раніше повідомляв портал «Рівне Медіа», у Рівному колишні учасники та їх родичі розповідають про шахрайські схеми організації «коло слухачів», що має ознаки секти. Колишній успішний підприємець Анатолій Ясковець розповідає, що Петро Опанасюк – так звати псевдопроповідника та засновика організації, окрім проповідування, займається ще й лікуванням своїх «прихожан».

В усіх жінок Петро Опанасюк діагностує онкологічні захворювання статевих органів та пропонує їх вилікувати, адже медицина, за його словами, є нечистю для усіх, а пан Опанасюк натомість «показує дорогу до Бога». Зазначимо, що за словами Анатолія Ясковця, у «секті» перебувала й родина Михайла Стичишина – нинішнього заступника головного лікаря поліклініки #2, що у Рівному на вул. Драгоманова.

На прес-конференцію прийшла й дружина та донька Анатолія Ясковця, які розповіли свою точку зору.

Алла Рибачук, мама та чоловік якої прийшли на резонансну прес-конференцію, була першою помічницею Петра Опанасюка. До знайомства з ним жінка була викладачкою при ПДМ та організувала «Клуб інтелігенції Рівненщини».

«Він зацікавив її нетрадиційними методами лікування, бо в неї було декілька болячок. З часом я помітив, що в нас погіршились відносини, вона постійно молилася, порвала усі відносини з друзями, всі свої дії узгоджувала з Опанасюком. Я часто намагався поговорити з дружиною і в один день вона мені розказала, що усі люди діляться на плюс та мінус, їх визначав Опанасюк. Так вийшло, що я разом із дітьми потрапили до мінусів – до нечисті,» - розповів потерпілий від діяльності організації, яка має ознаки секти, чоловік померлої учасниці «кола слухачів» Роман Томчишин.

З часом родина почала помічати погіршення здоров’я Алли Рибачук. За півтора роки до своєї смерті вона переїхала в окрему квартиру та звільнилась із роботи.

Одного разу Роман Томчишин помітив, що зникли документи на квартиру та ювелірні вироби. На дзвінки дружина не відповідала.

18 січня 2017 року подружжя Ясковців повідомило пану Томчишину, що його дружина померла, як виявилось, через гепатит С. Проте тіло Алли Рибачук, як і відповідну довідку про смерть, родині загиблої не віддали. Поховали жінку у селі Ходоси, родом з якого і є  Петро Опанасюк. Учасники організації пояснили Роману Томчишину, що Михайло Стичишин був лікарем Алли Рибачук.

Спадкоємицею майна Алли Рибачук стала Ольга Ясковець – дружина Анатолія Ясковця. Також пані Ясковець подала декілька позовів на Романа Томчишина. Судові справи і досі ще розглядаються.

Леоніда Рибачук – мама померлої Алли Рибачук, розповідає, що донька була чудовою дівчиною до «кола». Зі сльозами на очах розповідає про неї:

«Всі ці речі, які я чую, нагадують мені фільм про шахраїв. Оця дитина потрапила в «коло». Алла почала відмовлятися від усього. Як повідомив зять, вона перестала спілкуватися зі мною, бо в мене багато мінусів».

 

Продовження згодом на сайті.

Читайте також