Поки електрики сплять...біля Рівного невідомі викрали майже тисячу метрів кабелю (ФОТО)

Фото -

Невідомі скористалися ситуацією - роботами для покращення надійності електропостачання наших споживачів. Як вже повідомляло ПрАТ «Рівнеобленерго», в районі вулиць Дубенської та Січових стрільців тривають планові роботи зі зрізання дерев, що створювали небезпеку виникнення аварійних ситуацій в електромережах. Адже старі тополі росли впритул до високовольтних повітряних ліній, що живлять м. Рівне, Здолбунівський та Дубенський райони і вже не раз під час негоди ставали причиною знеструмлення значної кількості споживачів.

Зокрема, коли аварійні дерева спричиняли пориви ліній електропередачі. Для виконання робіт, метою яких є запобігання виникненню аварій у мережах, частина ліній було виведено у ремонт і знеструмлено, чим і скористалися злодії - у ніч проти 31 січня невідомі зрізали понад 900 м електропроводу.

Неправомірні дії злочинців поставили під загрозу надійність електропостачання Тинного, Вересневого, вулиці Присадибної обласного центру, аеропорту «Рівне» - кілька тисяч споживачів залишилися без жодного резерву на випадок аварійної ситуації та під загрозою заниження напруги у мережах. Над усуненням можливих наслідків крадіжки працюють фахівці «Рівнеобленерго».

 

Подібні дії не лише впливають на надійність електропостачання споживачів «Рівнеобленерго» та завдають матеріальних збитків підприємству, вони тягнуть за собою кримінальну відповідальність, а також становлять загрозу життю та здоров’ю людей. На щастя, цього разу ніхто не постраждав, але, варто пам’ятати - наближення до електрообладнання може стати причиною ураження електрострумом - аж до смертельних наслідків. 

Читайте також