Поліцейські охорони Рівного стали донорами

https://www.guard.np.gov.ua

14 червня, відзначається Міжнародний день донора крові. Серед працівників поліції охорони в місті Рівному є 18 активних донорів, які рятують життя інших людей, систематично здаючи кров.

Олександр Терещук– старший лейтенант поліції, який здає свою кров впродовж всіх десяти років служби. Він разом з колегою, старшим лейтенантом Олександром Журуном, є активними донорами крові. Зазвичай, вони відгукуються на звернення друзів, знайомих, також систематично беруть участь в акціях, організованих Головним управлінням Національної поліції України в Рівненській області.

- Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові. Тому кожен донор робить свій безцінний внесок у добру справу - порятунок людських життів. Поліцейські охорони поряд зі своєю самовідданою працею в захисті життя та майна українців не забувають й свій громадянський обов’язок - систематично беруть участь в благодійних акціях зі здачі крові, - розповідає начальник відділу кадрового забезпечення Управління поліції охорони в Рівненській області майор поліції Олександр Кубович.

Зазначимо, що Всесвітній день донора крові — досить нове свято, яке відзначає багато країн. Воно було засновано під егідою ООН у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я ООН у Женеві. Важливість цього свята перегукується з безсумнівною важливістю самого донорства. Потреба в донорській крові виникає у людей будь-якого віку з різними серйозними захворюваннями.

Повідомляє Управління поліції охорони
в Рівненській області

Читайте також