Поліція та рятувальники Рівного вирішили, як діяти під час негоди

Поліція та рятувальники розробили план взаємодії спецслужб у надзвичайних ситуаціях на дорогах області.
У випадках несприятливих погодних умов на автошляхах Рівненщини поліція, рятувальники та служба автодоріг розробили алгоритм дій, який передбачає чіткій розподіл функцій та обмін інформацією. Цей крок дозволить оперативніше приймати рішення та реагувати на надзвичайні подій під час снігопадів та складних погодних умов.

Мережа автомобільних доріг загального користування Рівненської області становить майже 5150 км, з яких понад 2000 км – дороги державного значення та понад 3140 км – місцевого значення.

З метою забезпечення умов безперебійного та безпечного руху транспортних засобів на дорогах області визначено схеми та терміни виконання робіт по усуненню наслідків несприятливих погодних умов та надзвичайних ситуацій. Також розроблено та затверджено порядок взаємодії та координації дій Головного управління Національної поліції в Рівненській області, Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Рівненській області, Управління патрульної поліції в місті Рівне, Служби автомобільних доріг у Рівненській області та державного підприємства "Рівненський облавтодор".

Для цього у кожному відомстві функціонують і цілодобово чергують мобільні та оперативні групи, які при загрозі чи виникненні надзвичайної ситуації негайно прибувають в осередок події для встановлення її масштабів, прийняття рішення щодо ліквідації, своєчасного інформування керівництва області. Передбачено зокрема і залучення інженерної та спеціальної техніки, пересувних електростанцій, пункту управління, життєзабезпечення та мобільних пунктів обігріву, а також визначені місця для відстою автотранспорту.

Працівники поліції звертаються до громадян, у разі різкого погіршення погодних умов, за можливості, утриматися від поїздок на власному транспорті, особливо на далекі відстані. Коли виїхати все ж вкрай необхідно, будьте уважними та обережними за кермом. Якщо під час негоди комусь потрібна допомога, терміново викличте правоохоронців або рятувальну службу за номерами телефонів 101 або 102. 

Читайте також