Помста по-рівненськи: палачі авто

 Палять активістам, депутатам та суддям

Як повідомляють рятувальники, їм за рік в обласному центрі довелося гасити «Land Rover», «Toyota Land Cruiser», «Мерседеси» Е класу та інші автівки.

На Рівненщині уже згоріло 148 автомобілів. А от у Рівному в 2016 році офіційно зареєстрували всього 33 підпали. Правоохоронці не можуть сказати, яка частка з них припадає на автомобілі. Адже все умисно знищене майно розслідується за однією статтею. Хоч, за їх словами, переважна частина спаленого – машини.

Коли силовики починають розслідувати підпали, то одразу звертають увагу на професійну діяльність власників автівок. І тут з’ясовується, що постраждале майно належить бізнесменам, громадським активістам, політикам, прокурорам чи суддям.




Нещодавно згорів дощенту «Mercedes Benz S500» екс-нардепа від Партії регіонів Миколи Сороки.

Постраждало майно батьків судді апеляційного господарського суду («Suzuki Grand Vitara» та «Mazda CX-7»).

Горів «Opel Vectra» депутата Рівнеради від ВО «Батьківщина», директора телеканалу «Ритм» Олександра Курсика.

Вигоріла дощенту машина активіста ГО «Дорожній контроль Захід» Сергія Зейналова. Він є одним із свідків у справі можливого хабарництва екс-прокурора Рівненської прокуратури Андрія Таргонія.

Наймають кримінальників

Після кожного резонансного випадку рівненська поліція припускає, що в місті діє спеціально навчена банда паліїв. Але від гучних заяв бандити самі не спіймались. Правдиво говорити про свою неспроможність місцеві силовики бояться. Бо їх за це покарає керівництво.

За словами джерела у поліції, усі випадки підпалів пов’язані між собою помстою. Рахунки зводять за все, що можна. Так легко відплачують за професійну діяльність, нечесні гроші або бізнес. Завдавати фізичної шкоди людині – небезпечно. Адже жертва може чинити опір зловмисникам. Або кривдники можуть перестаратися, тому й бояться сісти до в’язниці за летальний випадок.

Достатньо просто найняти якогось кримінальника або наркомана. Заплатити йому за роботу. І він усе зробить. Як правило, підпали вчиняють вночі або під ранок. Адже в цей час доби особу майже неможливо опізнати. Імовірність того, що злочинця помітять, зводиться фактично до нуля. А якщо недалеко від запланованого місця злочину функціонує камера, то зловмисник надягає кепку або балаклаву. До того ж, більшість працюючих відеокамер – дешева. Тому на відео видно тільки людський силует. Через це правоохоронці спочатку імітують бурхливу діяльність, а потім справу потихеньку відкладають на полицю. Вона так може пролежати 15 років, поки її не закриють.

Читайте також