Повернулась із Італії: у жительки Житомирщини підозрюють коронавірус

Жінку поклали в інфекційне відділення міської лікарні 8 березня. Вона сама звернулася до медиків, адже відчула симптоми грипу, зокрема високу температуру. Відомо, що у січні вона повернулася з Італії.

Наразі стан пацієнтки стабільний, підвищеної температури тіла немає, повідомили в Житомир.info.

Однак жінка пройшла обстеження та здала потрібні аналізи. Результати з'являться за день-два, передає 24канал.

Пацієнтка є, вона проходить обстеження, але остаточних даних поки немає. Наразі діагноз не підтверджується, тому що є клінічні та епідеміологічні ознаки. Тому на сьогоднішній момент впевнено неможливо сказати, але людина госпіталізована і перебуває на лікуванні,
– зазначила заступниця міського голови Марія Місюрова.

Вона також додала, що жінка не з Житомира, а з Овруча, що на Житомирщині. Проте її госпіталізували до інфекційного відділення лікарні №1, бо саме цей медзаклад визначений госпітальною базою для лікування хворих з підозрою на коронавірус.

Зазначимо, що інфекційне відділення лікарні №1 розраховано на 40 ліжок, зокрема 25 боксів. У травні 2019 відділення відремонтували, а також поповнили новим обладнанням. 

Що відомо про коронавірус в Україні: головне

3 березня в Україні у Чернівцях зафіксували перший випадок коронавірусу. Хворим виявився чоловік з Чернівців, який напередодні повернуся з подорожі Італією.

Загалом у світі станом на 8 березня від вірусної пневмонії, яку спровокував коронавірус, померли 3 643 людини. Загальна кількість інфікованих – 107 187 осіб по всьому світу. Втім, є і хороші новини – одужали понад 60 тисяч людей.

Наразі не існує вакцини від коронавірусу. Втім, Китай та США заявили про те, що вже працюють над її створенням. Зокрема, США вже почали тестувати вакцину на людях.

Читайте також