Пожежа знищила будинок та господарчу будівлю на Рівненщині

10 вересня о 14:45 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу за адресою: село Велюнь Дубровицького району. За вказаною адресою негайно було направлено рятувальників 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Дубровиця, та місцева пожежна команда села Милячі.

На момент прибуття вогнеборців одноповерховий неексплуатуючий дерев’яний житловий будинок та госпордарча будівля були повністю охоплені вогнем. В будинку ніхто не проживав.

На гасіння пожежі рятувальники подали вогнегасячі засоби. О 15:30 пожежу було локалізовано, а о 17:00 – повністю ліквідовано.

Вогнем знищено неексплуатуючий житловий будинок та госпордарчу будівлю.

Згодом рятувальники встановили, що пожежа в даному господарстві спалахнула внаслідок неконтрольованого спалювання сухої рослинності невстановленою особою.

В будинку вже давно ніхто не проживав, територія не була огороджена та поросла сухою травою. Саме по ній вогонь і перейшов на дерев’яні житловий та господарську будівлі.

Співробітники Служби порятунку вкотре нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття. Рятувальники наголошують, що такі порушення вимог пожежної безпеки можуть стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.

ГУ ДСНС Рівненщини

Читайте також