Правоохоронці розшукують жительку Донецька, яку підозрюють у державній зраді

Фото - УСБУ у Рівненській області

За фактами державної зради та сприяння діяльності терористичній організації прокуратурою Рівненської області було повідомлено про підозру 51-річній жительці Донецька. 

У пресслужбі обласної прокуратури повідомляють, що в ході досудового розслідування встановили, що жінка з метою підриву територіальної цілісності та обороноздатності України, у 2017 році разом із іншими особами створила та забезпечувала функціонування на теренах України мережі інформаторів. 

Вони збирали інформацію про переміщення підрозділів та військової техніки Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів, залучених у проведенні операції Об’єднаних сил (ООС) на території Донецької області. А також допомагали коригувати ворожі артилерійські обстріли. 

Зловмисницю оголошено в розшук, повідомляє УСБУ у Рівненській області. 

22.02.2021 жінці повідомлено про підозру, та 25.02.2021 слідчим суддею Рівненського міського суду ухвалено рішення про її затримання з метою приводу та забезпечення обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки вона ухиляється від органу досудового розслідування. 

Санкція статтей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна чи без такої.

Читайте також