Приватний сектор без багатоквартирних будинків: Рівне просять розділити на дві зони щодо вивезення сміття

Фото ілюстративне

Рівне просять розділити на два окремі тендерні лоти з вивезеня сміття, а саме відокремити приватний сектор від багатоквартирних житлових будинків. Відповідну петицію опублікували на офіційному сайті Рівненської міської ради. 

Її автор Микола Ніколайчук зазначає, що невчасне вивезення твердих побутових відходів негативно впливає на санітарний стан Рівного:

"Постійно чути нарікання від мешканців та голів ОСББ, які незадоволені поточною «сміттєвою» ситуацією, що впливає як на естетичний вигляд, так і на екологію міста. КАТП як монополісту з вивезення сміття, щоб самостійно вирішити ці проблеми, потрібно закупити мінімум 5 спецмашин, а це коштує 20 млн грн. При цьому катастрофічно не вистачає контейнерів. Тому, у зв’язку з проблемами щодо вивозу сміття та неврегульованими графіками, прошу міську раду розділити Рівне відповідно до специфіки роботи по збору сміття. А саме: оголосити конкурс, щоб потенційні фірми могли взяти участь на вивезення сміття виключно по території приватного сектору, без багатоквартирних будинків", - йдеться у петиції.

Чоловік також пояснює, що це дасть для мешканців та для міста вцілому :

1.    Чіткі межі відповідальності із точним графіком щодо вчасного вивозу сміття.

2.    Швидше реагування на звернення, бо зникне потреба завантаження євроконтейнерів.

4.    КАТП перестане бути монополістом з вивезення сміття, що буде лише позитивно впливати на розвиток підприємства та покращить якість надання послуг мешканцям.

5. У КАТП відпаде потреба закупівлі 5 спецавто для приватного сектора. Тобто при цьому місто зекономить 12 мільйонів грн. За цю економію місто може придбати близько тисячі нових контейнерів, яких катастрофічно не вистачає у Рівному та ще 1 сміттєвоз, який підсилить автопарк КАТП.

5.    Тема сміття перестане бути об’єктом політики.

Автор петиції закликає всіх мешканців міста підтримати його пропозицію, щоб усунути нагальну проблему із невчасного вивезення сміття. Це, на його думку, допоможе запобігти "сміттєвому колапсу". Відтак, аби підтримати ідею, вам слід проголосувати за неї за цим посиланням. Голосувати можна ще 42 дні. У разі, якщо петиція збере 300 голосів, її розгляне міський голова Рівного Володимир Хомко.

Читайте також