"Про шкарпетки треба було думати раніше": Степанов про введення локдауну

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав, що в українців було достатньо часу, щоб підготуватися до локдауну і завчасно купити необхідні шкарпетки і футболки.

Про це він розповів під час брифінгу 11 січня.

"Ми за місяць розповіли та показали, що буде можливо в країні, достатньо чітко все розповіли. Наприклад, які товари будуть у вільному продажі, які магазини будуть відкриті, а які будуть зачинені. І ми про це розповідали протягом грудня достатньо докладно. Я вважаю, що ці 16 днів, які ми відвели на цей карантин, можливо було до них підготуватися. Можна було розрахувати, яку кількість шкарпеток, або футболок потрібно людині на цей час", – сказав Степанов.

За його словами, якщо ці речі не встигли купити, то їх можна замовити в інтернет-магазинах. Наразі ж в МОЗ прогнозують збільшення випадків COVID-19 через велику мобільність населення на свята.

"Під час новорічних свят відбувалось багато кількість контактів, у нас були свята, які передбачали велике скупчення людей на новорічних ялинках під час інших святкувань. Наші громадяни на Новий рік їздили до своїх родичів, їздили відпочивати. Велика мобільність населення передбачає велику кількість контактів, і як наслідок збільшується ризик інфікування", – зазначив міністр.

Міністр додав, що навіть якщо людина не встигла купити шкарпетки і футболки, то може зробити це онлайн.

Читайте також