Прокурор Рівненщини прозвітував перед депутатами облради за видобуток бурштину

Прокурор Рівненщини Богдан Подубинський поінформував на сесії обласної ради про діяльність прокурорів на теренах регіону.

16 березня 2018 року прокурором Рівненської області Богданом Подубинським на відкритому пленарному засіданні сесії Рівненської обласної ради, відповідно до вимог ч. 3 ст. 6 Закону України «Про прокуратуру», поінформовано про результати діяльності органів прокуратури області у минулому та вже поточному році.

Що стосується проблемних питань, пов’язаних із протидією незаконного видобутку бурштину, то прокурор області зазначив, що спільно з іншими правоохоронними органами прокуратура виробила додаткові узгоджені заходи, аби адекватно реагувати на актуальну для Рівненщини проблему. Торік правоохоронці зареєстрували близько 250 кримінальних проваджень за фактами незаконного бурштиновидобутку, знешкодили 2 злочинних угруповання, які займалися старательською діяльністю, в тому числі 1 з них – з корумпованими зв’язками. Слідчих та процесуальних прокурорів нині зорієнтовано на активізацію роботи з викриття організаторів цього незаконного промислу, а також оперативніше скерування обвинувальних актів до суду.

Немалозначною є й робота правоохоронних органів Рівненщини з виявлення, розкриття фактів незаконної порубки та експорту лісу. Згідно з наявними матеріалами досудового розслідування у кримінальних провадженнях встановлено причетність до лісокрадства 2 посадовців лісгоспів. Питання протидії незаконній вирубці лісів продовжують перебувати на постійному контролі у правоохоронців.

 

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також