Проїзд 4 гривні. Виграють лише «рогаті»

 Піднімаємо, бо треба

Як ви запитаєте у перевізників, чому зростає вартість проїзду, то вони вас закидають своїми аргументами. По-перше, зросла мінімальна заробітна плата до 3200 гривень, тому й виросли податки. Хоч насправді в Рівному жоден водій на рейсі не отримує «мінімалку». Їх зарплата становить приблизно 6-7 тисяч гривень.

До слова, в обласному центрі реальна недостача водіїв складає близько 50 чоловік. Багато хто виїхав працювати до Польщі. Цьому сприяють всі умови. У наших сусідів водії заробляють в місяць 1 тисячу євро. Їх там забезпечують безкоштовним житлом та сніданком. Зараз на багатьох автобусах лише в документах прописано два водії, а насправді їздить один. Таке навантаження ще може зіграти злий жарт. Адже ніхто не знає, які аварійні ситуації можуть виникнути від перевтоми.

По-друге, виросла вартість пального. Зараз літр палива коштує 21,50 грн. Щоб на нього заробити, треба перевезти 7-ох людей. «Поповзла» вгору вартість гуми та технічного обслуговування.



Тому 50% перевізників подали до Рівнеради свої нові розрахунки. Узагальненою позицією є 4,24 гривні за проїзд. Але 24 копійки вони люб’язно погодилися скинути.

Не кажіть гоп

Усі пропозиції мають один дефект: ніхто не знає справжньої кількості пасажиропотоку на всіх напрямках. Останнє дослідження робили у 2011 році. Старі дані можуть не набагато відрізнятися від тих, які ми маємо зараз, але все ж пасажиропотік потрібно дослідити. За поданими цифрами, один автобус перевозить вдень 452 людей.

Читайте також