Рейтинг відповідальності: хто з рівненських нардепів найгірше виконує свої обіцянки?

колаж - РівнеМедіа

У Верховній раді України Рівненщину представляє сім народних обранців – три представники партії «Народний фронт» і по одному представнику від БПП, «Батьківщини», «Свободи» і Радикальної партії Ляшка. Портал «РівнеМедіа» проаналізував роботу рівненських народних депутатів та рівень їхньої відповідальності за кількістю даних і виконаних обіцянок на основі рейтингу аналітичного порталу «Слово і Діло».

До слова, найбільше розкидався словами «свободівець» Олег Осуховський, давши загалом 78 обіцянок. А найменш багатообіцяючими наразі є «народнофронтівець» Вадим Сидорчук та обранець від БПП Василь Яніцький. Як кожен з них виконує свої слова – читайте далі.

Найкращим серед рівненських народних депутатів є член фракції партії «Народний фронт» Вадим Сидорчук. У загальному рейтингу з-поміж усіх 450 нардепів він займає у рейтингу відповідальності 16-ту позицію і має показник у 62% виконаних обіцянок – 8 він вже виконав, ще 5 перебувають у процесі реалізації. Жодної проваленої на його рахунку поки немає.

Друге місце за станом виконання власних обіцянок серед народних депутатів Рівненщини посідає представник від «Батьківщини» Сергій Євтушок. Він займає загалом 43-тю позицію з 450 з 55% відповідальності – 11 своїх обіцянок він вже виконав, 4 – провалив, ще 5 знаходяться на стадії виконання.

Замикає трійку лідерів серед рівненських парламентаріїв ще один представник партії «Народний фронт» Віталій Корчик. Він виконав 50% своїх обіцянок – 8 з 16, 1 провалив, ще 7 – наразі «у процесі». Таким чином, у нього 69-те місце у загальному рейтингу усіх народних депутатів.

На четвертій сходинці серед нардепів, обраних у Рівненській області, і на 111-ій загальній закріпився ще один рівненський «народнофронтівець» Юрій Вознюк. У нього - показник у 45%. Він загалом вже дав 29 обіцянок, з них 13 вже виконано, 9 – на стадії реалізації, проте 7 він провалив.

Найкращим серед найгірших у рейтингу рівненських нардепів є представник партії "Солідарність" - Блок Петра Порошенка" Василь Яніцький. Він з 43 % виконаних обіцянок розмістився на 5-му місці серед «наших» і на 290-му загальному. З 13 даних він виконав лише 3, 4 провалив, а 6 – поки «у процесі».

Друге місце з кінця серед обранців від Рівненщини посідає заступник голови фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрій Лозовий. Він з показником відповідальності у 21 % посідає загальне 299-те місце, виконавши 9 обіцянок з 43, а 24 проваливши. Ще 10 зараз на стадії виконання.

І найгіршим та найбезвідповідальнішим серед народних депутатів від Рівненщини, посівши останнє місце, є позафракційний «свободівець» Олег Осуховський. До слова, саме він є лідером серед рівнян за кількістю даних обіцянок – 78, проте виконав лише їх 19 % і у загальному рейтингу серед усіх нардепів України займає лише 310-ту сходинку. Він виконав лише 15 з 78 обіцянок, 31 з них перебуває ще на стадії виконання і аж 32 – вже провалено.

Інфографіка сайту "Слово і Діло"

Читайте також