«Річка має жити»: у Рівному відбудеться еко-забіг

Фото - відкриті джерела

У ніч з 23 на 24 червня в Рівному відбудеться забіг.  Він приурочений спеціально до Дня молоді, також матиме на меті згуртувати людей навколо проблеми забруднення річки Усті. Стартуватиме він з Пагорба Слави, там же й відбудеться нагородження та вручення призів. Як зазначають організатори, цей забіг не має на меті обрати швидшого:

«Забіг буде без хоронометражу, не буде фіксованої дистанції, яку ми будемо долати. Забіг у нас тематичний, присвячений Дню молоді, який 24 червня, але він має супутню тему – це екологічна тема. Власне, ми хочемо підняти тему забруднення головної артерії міста Рівного – річки Устя», - запевнив президент Rivne Running Club Сергій Ющишин.

Звісно, забіг не вирішить проблему із забрудненням Усті, однак це частина інформаційної кампанії, яку розгорнула ГО «Екоклуб».  

 «Для нас, як для природоохоронців це ще один цікавий і креативний спосіб об’єднати громаду Рівного, показати, що нам проблема річки не байдужа. Проблема забруднення річки не є новою, і починаючи з 2012 року в місті з’являлося періодично робочі групи, виділяються кошти на очищення річки, але, як ми бачимо, на сьогодні річка перебуває у критичному стані, з року в рік вона «зацвітає». У ній щоліта масово гине риба, недавно ми також спостерігали таку ситуацію. Головні причини цього – потрапляння до водойми стічних нечистот – скидів, порушення водозахисної смуги, бачимо забудову, бачимо ведення господарської діяльності на берегах річки і зрозуміло, що проведення лише забігу не буде достатньо для того, аби вирішити цю проблему. Забіг – це лише один із елементів нашої  інформаційної кампанії», - зазначила прес-секретар організації Інна Мулявка.

На фото - Сергій Ющишин, Інна Мулявка та Світлана Станко - майстер спорту міжнародного класу, учасниця Олімпійських ігор 2016 року в Ріо

Зареєструватися на участь в забігу можуть усі охочі, незалежно від вікової категорії та фізичних  здібностей. Орієнтовно, буде близько 120 учасників, хоча зареєструватися можна 150-тьом.  Старт – Пагорб Слави, після чого бігуни попрямують до схилів Бармаків. Загалом маршрут простягатиметься на майже 3 км.  Забіг розпочнеться орієнтовно о 04.30 – 04.40 ранку 24 червня, аби пізніше усім разом зустріти схід сонця.

До слова, усі учасники отримають пам'ятні подарунки. 

 

Читайте також