Рівне готується до «червоної» зони та чекає на рішення обласної комісії ТЕБ і НС

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Міський голова Рівного Олександр Третяк схвильований різким зростанням кількості хворих на коронавірус в обласному центрі. Очільник міста закликав підприємців та керівників установ значно відповідальніше поставитися до протиепідемічних заходів, аби уникнути якнайшвидших обмежень.

– Люди надто сильно розслабились. Зважаючи, що карантинних обмежень майже не існує, люди не дотримуються маскового режиму, соціальної дистанції. Нівелювання усіма заходами безпеки призвело до того, що ми знову котимось до «червоної» зони, – зазначив Олександр Третяк.

Сьогоднішню міську комісію ТЕБ і НС очільник обласного центру назвав «попереджувальною». При цьому зауважив, що рішення про посилення карантину приймають на рівні всієї області. За результатами обласної комісії ТЕБ і НС, місто може запровадити певні локальні обмеження.

За словами Олександра Третяка, у разі переходу до «червоної» зони карантину Рівному загрожує низка заборон та обмежень. Зокрема, переведення навчальних закладів на дистанційну форму навчання, закриття закладів харчування, обмеження роботи громадського транспорту тощо.

Наразі Рівненщина віднесена до «жовтої» зони епідемічної небезпеки, а більшість обмежень мають рекомендаційний характер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному рекомендують обмежити проведення масових заходів

Читайте також