«Рівне Разом» і Віктор Шакирзян започаткували проект, аби зменшити розповсюдження коронавірусу у Рівному

Громадська організація «Рівне Разом» на чолі із головою Віктором Шакирзяном започаткували новий соціальний проект. Його мета –  підтримати мешканців у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції і з’ясувати, наскільки ефективно діють протиепідеміологічні заходи, запроваджені у місті. 

Аби поспілкуватись із рівнянами, волонтери організації вийшли на вулиці міста. Упродовж тижня вони поширюватимуть засоби індивідуального захисту і проводитимуть опитування. За його результатами можна буде визначити слабкі місця у запроваджених владою заходах. 

Голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян пояснив, що лише спільні зусилля у боротьбі з поширенням коронавірусу можуть дати позитивний результат, а кожен рівнянин, який візьме участь у опитуванні, отримає довідник та маску.

«Сьогодні наша організація роздає маски та брошури кожному рівнянину, який проходить опитування. У цих довідничках ми зібрали найпотрібніші під час епідемії телефони екстрених служб. Це робиться для того, аби у разі виникнення крайньої потреби, люди могли швидко ними скористатися та отримати необхідну допомогу. Крім того, найважливіша частина нашої акції - це проведення загальноміського опитування, яке покаже реальний стан щодо дотримання карантинних заходів у Рівному. Загалом, плануємо долучити до нашого проєкту близько 20 тисяч людей».

Голова громадської організації  також додав, що карантинні заходи, які ввела міська влада – малоефективні. Адже попри запровадженні обмеження, кількість хворих у місті невпинно зростає. 
 

«Я закликаю усіх небайдужих громадян, долучатися до нашої спільної ініціативи, - каже Віктор Шакирзян. - Разом ми зможемо подолати і цю епідемію, і інші проблеми, які виникатимуть у місті Рівному». 

Волонтер організації «Рівне Разом» Семен Павлович розповів, що люди охоче беруть участь у опитуванні, а дехто теж хоче стати волонтерами. 
 

«Цікавляться, беруть роздаткові матеріали, маски. Охоче погоджуються дати відповіді на питання у нашій анкеті. Зголошуються стати нашими волонтерами та долучитися до акції, щоб поширити інформацію у своїх мікрорайонах. Загалом, потрібно відзначити, що рівняни дуже стурбовані бездіяльністю чиновників та ситуацією з поширенням COVID-19», - розповів Семен. 

Варто відзначити, що рівняни обурені тим, що впродовж цих чотирьох місяців не можуть повноцінно працювати і жити, як раніше. Реальних дій для виходу із цієї кризи рівняни не відчувають. Волонтери та громадські організації самотужки допомагають медичним закладам і лікарям, які в цей нелегкий час, рятують життя.

 

Читайте також