Рівненщина на піку захворюваності: в області посилюють карантинні заходи

У Рівненській облдержадміністрації відбувся брифінг за участі очільника області Віталія Коваля та міського голови Рівного Володимира Хомка.

Керівники РОДА та обласного центру закцентували увагу на важливості дотримання карантинних заходів, адже зараз в області спостерігається новий пік захворюваності на коронавірус.

– Після 12 червня кожен день ріст. У нас по Рівному сьогодні 297 хворих – новий пік. Мова йде не про послаблення карантину, люди просто перестали дотримуватись карантину. Тепер всі розслабились і маємо такі результати. У Рівненському районі спалах, але ми ж не ізольовані від району. Якщо ми разом будемо дотримуватися карантину, то захворюваність піде на спад, – зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль нагадав громадянам на важливості дотримання соціальної дистанції. Забороненою лишається робота закладів громадського харчування - як і раніше дозволено працювати лише літнім майданчикам кафе.

Відсьогодні в області почалися посилені перевірки малого та середнього бізнесу, а також перевізників щодо дотримання вимог карантину. Підприємців каратимуть штрафами – це стосується і простих громадян, які з’являтимуться у громадських місцях без маски.

 

Читайте також