Рівненщина отримала майже 20 мільйонів гривень на забезпечення хворих інсуліном

Рівненщина отримала понад 19,5 млн. грн на забезпечення лікування хворих інсуліном цього року з державного бюджету. Окрім того з місцевих бюджетів додали ще 4 млн.грн. Але щоб забезпечити усіх необхідними препаратами до кінця року не вистачає ще 6 млн грн на інсуліни. Про це зокрема йшла мова під час засідання круглого столу з питань охорони здоров’я на чолі з народним депутатом України Ольгою Богомолець. Лікарі – ендокринологи, керівництво ОДА та представники профільних управлінь охорони здоров’я областей України обговорювали стан фінансового забезпечення потреб хворих на цукровий діабет та препарати інсуліну у цьому році.

“Ми розраховуємо, що частково потребу зможемо покрити за рахунок додаткової субвенції з державного бюджету, що становить 1,5 млрд грн. За попередніми розрахунками Рівненщина має отримати ще 43 млн.грн. Ми тримаємо це питання на контролі. Стежимо за випискою інсулінів, раціональним забезпеченням інсуліном дітей та вагітних. Працюємо з владою на місцях, щоб не допустити виникнення критичної ситуації забезпечення хворих препаратами інсуліну," - розповів заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

На Рівненщині хворих на цукровий діабет першого типу проживає 2085 осіб. Хворих на цукровий діабет другого типу – 37 834 особи. Інсулінозалежних – 5234 особи.

Управління охорони здоров'я Рівненської ОДА

Читайте також