Рівненщина отримала сучасні УЗД-сканери: фахівці вчаться із ними працювати (ФОТО)

Компанія Philips навчає лікарів Рівненщини роботі на сучасних УЗД сканерах. В рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» обласне управління охорони здоров’я закупило 19 сучасних кардіоваскулярних сканерів компанії Philips. Контрактом передбачається, що окрім поставки самого обладнання, представники компанії мають провести навчання лікарів функціональної діагностики роботі на ньому, адже обладнання такого високого рівня ще ніколи не закуповувалося для районних та міських лікарень. Тож наразі представники компаній Philips та AFS Medizintechnikрозпочали підготовку лікарів.

Проектом Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», що наразі реалізовується на Рівненщині, окрім іншого, передбачається закупівля нового обладнання для лікарень області. Зокрема, раніше ми повідомляли про закупівлю нового кардіологічного обладнання для обласного серцево-судинного центру та кардіоаналізаторів для районних лікарень області. Разом з цим нещодавно була підписана угода на закупівлю сучасних УЗД сканерів виробництва Philips для районних та міських лікарень області.

- Закупівля цього обладнання дозволить покращити якість надання медичних послуг на рівні району чи міста. Адже після встановлення УЗД сканерів такого рівня мешканцям Рівненщини не доведеться звертатися для проходження обстеження в обласну лікарню. Вони зможуть проходити обстеження в межах свого району, - розповідає керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.

За словами Сергія Рибачка закуплені УЗД сканери дозволяють діагностувати не лише серцеві захворювання, але й можуть використовуватись для діагностування цілої низки інших хвороб. Відтак,лікарі районних та міських лікарень проходять навчання, яке проводять представники компанії Philips та компанії AFS Medizintechnik - єдиного в Україні офіційного авторизованого дистриб’ютора компаніїPhilips.

- Для того, аби лікарі функціональної діагностики могли в повній мірі використовувати усі можливості сканерів нами організовано спеціальне 5-ти денне навчання. В рамках якого 32 лікарі з районів області підвищать свою кваліфікацію та отримають відповідні сертифікати від компанії Philips, - резюмував Сергій Рибачок.

Читайте також