Рівненщина вночі отримала першу партію тестів на коронавірус та медичних масок з Китаю

Фото - Фейсбук

Сьогодні вночі близько 1 години Рівненщина отримала першу партію тест-систем для визначення коронавірусної інфекції та захисних медичних масок. Про це повідомив заступник начальника ОУОЗ Олег Вівсянник.

Медичний вантаж надійшов учора вранці з Китаю до української столиці. А звідти - літаками до Харкова, Дніпра, Одеси та Львова.

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль уточнив, що в нашу область надійшло, зокрема, 1800 ПЛР-тестів, 5000 експрес-тестів, захисні маски і костюми. Після цього їх розподілять по установам і медзакладам регіону.

Нагадаємо, як йшлося у Зверненні Президента України щодо забезпечення засобами, необхідними для боротьби з поширенням коронавірусу, вантаж, що отримала наша держава, буде розподілений по всіх регіонах нашої країни та надійде до лікарень, лабораторій, аптек, до поліцейських, прикордонників та наших військових.

Як відомо, під час учорашнього брифінгу  заступник голови ОДА Ігор Тимошенко повідомив, що цей медичний вантаж вкрай необхідний. Адже наразі у Рівненському обласному державному лабораторному центрі залишилось всього 50 ПЛР-тестів, які використовуються за наявності підозри на коронавірус.

Читайте також