Рівненська команда очолила турнірну таблицю Чемпіонату України з футболу (ВІДЕО)

http://www.fcodek.org

Оржівський “ОДЕК” переміг головного конкурента та одноосібно очолив турнірну таблицю Чемпіонату України з футболу. Про це пише офіційний сайт команди. 

Після матчу дванадцятого туру, “ОДЕК” одноосібно очолив турнірну таблицю першої групи Чемпіонату України серед аматорських команд. Сталося це на відкритті футбольного сезону в Оржеві, де команда перед власними уболівальниками обіграла свого принципового суперника та прямого конкурента за перше місце “Рочин” з Соснівки.

Очолити турнірну таблицю “ОДЕК” міг ще тиждень тому, але команда не змогла скористатися поразкою “Рочина” від ФК “Минай”, адже не змогла на виїзді обіграти ФК “Калуш”. Загалом же, “ОДЕК” цей чемпіонат провів без поразок. Одинадцять матчів і тільки чотири нічиї, це при тому, що деякі з них команда може занести собі в пасив.

“ОДЕК” та “Рочин” в цьому сезоні грали вже четвертий офіційний матч. Усі попередні три завершувались в нічию, от тільки в 1/8 фіналу Кубку України серед аматорів, завдяки більшій кількості голів забитих на виїзді, команда з Львівщини пройшла до наступного етапу. Тож, “ОДЕК” прагнув відігратися у чемпіонаті.

Команди добре знали один одного, а чого не знали, то довивчили після стартових ігор другого кола. Першим попрацювати змушений був Юрій Кособуцький, зупинивши м’яча на шляху до своїх воріт після штрафного та декількох рикошетів. “Рочин” в основному створював небезпечні моменти після стандартів, зокрема, двічі бивши штрафні по центру воріт. Натомість “ОДЕК” часто організовував швидкі атаки, які завершувалися “пожежою” у володіннях суперника. А на тридцятій хвилині гри вперше в цьому році вистрелила оржівська гармата. Михайло Трофімчук “прочитав” пас суперника на чужій половині поля, зіграв на випередження, а потім сам же зробив забігання на фланг, отмавши передачу, він прострелив на ближню стійку, де Павло Таргоній випередив захисників – 1:0.

За декілька хвилин у ворота гостей міг влетіти гол-близнюк, але, на відміну від Трофімчука, Микола Коляда не віддав простріл на Таргонія, вирішив бити сам, і м’яч пролетів вище воріт. Павло Таргоній ще мав шанси забити в першому таймі, але його ефектний удар п’ятою парирував воротар. Не відсиджувались в захисті і соснівці. В одному з епізодів наші два центральні захисники Роман Воробей та Іван Мучак не розібралися хто тримає нападника суперника, але останній в хорошій ситуації не влучив по м’ячу. Відзначимо, що по одному футболісту з кожної команди, майже на одному й тому ж місці у штрафному майданчику гостей отримали по гірчичнику за симуляцію, випрошуючи пенальті.

Дебют другої половини гри був за “ОДЕКом”. Знову Михайло Трофімчук обікрав суперника на чужій половині поля та вивів партнерів на ударну позицію. Ті нагодою не скористалися, але й Трофімчук не виключився з гри, підібавши м’яча на лінії штрафного, в один дотик відправив того у ворота суперника – 2:0.

Відразу після цього, м’яч ще раз побував у воротах “Рочина”, але асистент арбітра цього разу вказав на положення поза грою. Гостям вже не було що втрачати, і вони пішли у ва-банк, в одній з атак Соснівці дуже вдало вивели пасом в розріз двох центральних захисників Івана Данилюка, і той встиг до м’яча швидше ніж Юрій Кособуцький. Забитий гол дозволив повірити у свої сили футболістам “Рочина”, і декілька хвилин після цього, оржівцям було дуже і дуже сутужно. Але команда вистояла. Хоч забивати потрібно було перш за все гостям, але саме завдяки швидким атакам оржівцям, більше нагод відзначитися мали саме одеківці. Про те, до завершення гри рахунок на табло так і не змінився. Перемога “ОДЕКа” 2:1.

Щодо інших матчів туру, то відзначимо несподівану нічию 1:1 ФК “Минай” в домашньому матчі проти наступного суперника “ОДЕКа”, команди “Покуття”. Ще один представник Рівненщини в цих змаганнях ФК “Малинськ” розгромив “Ниву” з Теребовлі 3:0.

12 ТУР
21.04 (субота) Кристал – ФК Калуш 0:3
22.04 (неділя) ФК Малинськ – Нива 3:0
22.04 (неділя) ОДЕК – Рочин 2:1
22.04 (неділя) ФК Минай – Покуття 1:1

Вже наступної неділі “ОДЕК” гратиме на виїзді в Коломиї проти ФК “Покуття”, а рівно за тиждень після цього в дуже принциповому протистоянні прийматиме ще одного прямого конкурента в боротьбі за перше місце ФК “Минай”.

13 ТУР
28.04 (субота) ФК Калуш – ФК Малинськ
29.04 (неділя) Нива – ФК Хмельницький
29.04 (неділя) Покуття – ОДЕК
29.04 (неділя) Рочин – Кристал

Тож, після дванадцятого туру турнірна таблиця першої групи Чемпіонату Аматорської ліги виглядає наступним чином. Трійка лідерів залишається без змін, прагне до неї дотягнутися ФК “Малинськ”, який має гру в запасі та найближчого вікенду їхатиме в гості до ФК “Калуш”.

ПОЗИЦІЯ КЛУБ І В Н П З ПР Р О
1 ОДЕК 11 7 4 0 26 9 17 25
2 Рочин 11 7 2 2 18 7 11 23
3 Минай 11 6 4 1 24 9 15 22
4 Малинськ 10 4 3 3 16 13 3 15
5 Калуш 11 3 3 5 10 10 0 12
6 “Нива” 11 3 2 6 15 17 -2 11
7 Покуття 10 2 4 4 12 19 -7 10
8 Кристал 11 2 2 7 8 31 -23 8
9 Хмельницький 10 1 2 7 11 25 -14 5

 

Читайте також