Рівненська облрада хоче повернути звання Героїв України Бандері та Шухевичу

Фото - відкриті джерела

Щойно під час другої позачергової сесії Рівненської обласної ради голова ради Сергій Кондрачук вніс у порядок денний питання щодо звернення до президента України, Верховної Ради України та Рівненської ОДА про повернення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу посмертно. Таку ініціативу в облраду подав громадський активіст Олександр Подвишенний.

Під час виступу він зазначив, що ніхто не має права з огляду на політичні погляди диктувати українцям, кого називати Героєм, а кого позбавляти цього звання. На думку ініціатора, це є важливим питанням для нації, адже саме ці люди відіграли ключову роль в становленні незалежності нашої держави, і саме їм ми завдячуємо тому, що нині живемо у своїй країні. 

Нагадаємо, що у 2011 році Вищий адміністративний суд за поданням донецького адвоката Володимира Оленцевича скасував Указ президента Віктора Ющенка і позбавив лідерів ОУН-УПА Степана Бандеру і Романа Шухевича посмертно звань Героїв України. Нині ж в багатьох регіонах України активізували рух з метою повернути їм ці звання. Рівненщина не стала винятком.

Відтак, це звернення з вимогою до керівництва України повернути звання Героїв України Бандері та Шухевичу підтримали усі 45 присутніх на сесії депутатів облради.

 

Читайте також