Рівненські бізнесмени можуть отримати дешеві банківські позики: як це зробити?

Підприємцям Рівненщини здешевлять банківські позики на реалізацію власних проектів. Їм відшкодовуватимуть 10 % ставки за кредитами. Такий механізм передбачений Програмою розвитку малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки

«Програма діяла до 2010 року. Зараз ми її відновлюємо. На її реалізацію цьогоріч в обласному бюджеті закладено 200 тисяч гривень. Проте, за умови наявності великої кількості хороших проектів, цілком можливо, що сума буде збільшена до півмільйона», - повідомив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко представників банківських установ під час зустрічі.

Отримати часткове відшкодування відсоткової ставки зможуть підприємці, які цього року вже взяли кредити на проекти, та ті, хто вперше за ними звернувся.

«Зараз здебільшого бізнесмени беруть позики приблизно під 17-20%. З обласного бюджету відшкодовуватиметься 10 відсотків цієї ставки. Це по суті – половина. Тому це буде вагома підтримка для бізнесу», - пояснив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Костянтин Мокляк.

Скористатися такою можливістю зможуть представники малого та середнього бізнесу. Їхні проекти повинні бути спрямовані на розширення своєї справи, у результаті якої створюються робочі місця, випускається продукція з доданою вартістю. Також підтримуватимуться ініціативи, що матимуть інноваційну складову.

Наразі працівники банківських установ знайомитимуть бізнесменів з цією обласною програмою. А тим підприємцям, що погодяться взяти у ній участь, необхідно буде подати свої проекти на розгляд комісії, яка власне і буде визначати, кому надавати фінансову підтримку.

Читайте також