Рівненські нацгвардійці також занурювались у крижану воду на Водохреще (ФОТО)

Разом з рівнянами в ополонку на Водохреща занурилися нацгвардійці.

Рівненська частина 3055 Національної гвардії України традиційно зустрічала перший день Водохреща, 19 січня, разом з рівнянами на Басовому Куті.

Спершу на території частини відбулося святкове богослужіння, яке провів капелан отець Іван. Він освятив воду та покропив нею військовослужбовців строкової та контрактної служби. А також, за традицією, обійшов усі будівлі та приміщення частини, покропивши і їх.

- Це є свято Господнього Богоявлення, - зазначив капелан. – У цей день людська природа перетворюється, ми стаємо направду дітьми Божими. В цьому святі ми в особливий спосіб ще раз, і ще раз пригадуємо, чиї ми є діти і яким має бути наше життя. Вода – зовнішній вияв нашої покірності і смиренності. Приймаючи водяне хрещення, ми маємо розуміти, що нас освячує Христос святим духом.

Після богослужіння 19 нацгвардійців виявили бажання зануритися в ополонку на Басовому Куті, разом з рівнянами. Після купань їх напоїли гарячим чаєм. Солдат строкової служби Дмитро Рудаков поділився враженнями:

- Я вперше купаюся в ополонці на Водохреща. Сам з Кривого Рогу і батько бере участь в таких купаннях щороку, але мені чомусь ні разу не доводилося. Проте з товаришами було простіше наважитися спробувати. І не шкодую – все пройшло добре. Тепер сподіваюся, що цілий рік буду здоровим.

Читайте також