Рівненські ОСББ запрошують до публічного обговорення проекту монетизації субсидій

Міністерство фінансів запрошує представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків / житлово-будівельні кооперативи (ОСББ / ЖБК) на зустріч з Міністром фінансів О.Данилюком та заступником Міністра фінансів С.Марченком для обговорення проекту з монетизації субсидій.

В рамках комплексного реформування системи розрахунків за субсидіями Мінфін запровадив з 1 січня 2018 року новий механізм монетизації субсидій на рівні підприємств-надавачів послуг. Метою такого кроку є перехід на прозорі та своєчасні розрахунки "живими" коштами за субсидіями між державою та виконавцями послуг.

Монетизація субсидій на рівні надавачів послуг - це перший етап реформи. Далі буде здійснюватись підготовка системи до запровадження монетизації субсидій на рівні домогосподарств.

Наразі Міністерство фінансів підготувало системні зміни до постанови КМУ від 04.03.2002 № 256, які удосконалюють механізм розрахунків із пільг та субсидій на оплату за енергоносіїв і житлово-комунальних послуг, а також загалом сприяють запровадженню монетизації надання пільг та житлових субсидій.

Новий проект Постанови КМУ уже розміщено на офіційному сайті Мінфіну для обговорення та отримання зауважень і пропозицій.

Проект вирішує питання перерахування пільг і субсидій для ОСББ і ЖБК на їх поточні рахунки, відкриті в установах комерційних банків, а також розширює можливості використання коштів пільг і субсидій для підприємств централізованого водопостачання, для підприємств теплопостачання.

Ознайомитись із документом можна тут: https://goo.gl/cSoSHA

Надсилайте свої коментарі та пропозиції щодо проекту постанови на адресу електронної пошти: [email protected]

Та долучайтеся до публічного обговорення проекту, яке відбудеться у вівторок, 13 лютого, о 12:00 за адресою: м.Київ, вул. Межигірська, 11, каб. 760, 7 поверх (Міністерство фінансів України).

Реєстрація для участі у обговоренні тут: https://goo.gl/forms/h4ePnA21g9jGtZ7T2

Вхід за паспортами та згідно списків реєстрації.

Телефон для довідок: 066 422 86 48

Читайте також