Рівненські поліцейські удосконалюють свій фаховий рівень (ФОТО)

Ще з 13 листопада розпочалися навчання для поліцейських підрозділів реагування патрульної поліції, чергових частин та поліції охорони, організовані управлінням кадрового забезпечення ГУНП в Рівненській області. Такі заходи проводяться для ефективнішої боротьби з правопорушниками.

Заняття не лише теоретичні, але й практичні. Рівненських поліцейських навчають досвідчені фахівці, науково-педагогічні працівники Львівського державного університету внутрішніх справ, управління превентивної діяльності, слідчого апарату та Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Особливу увагу поліцейським акцентують на ефективному проведенні профілактики правопорушень та превентивної діяльності, оформлення адміністративних матеріалів, огляду місця ДТП тощо. Також їм проводять практичні заняття з моделювання ситуації службової діяльності, тактики патрулювання, охорони місця події тощо.

Начальник управління превентивної діяльності Руслан Жук зазначає, що попри суворе законодавство, вистачає водіїв, які скоївши автопригоду, переховуються від слідства.

«Зазвичай, вони втікають із місця скоєння ДТП із надією, що там не залишилось жодних доказів їхньої вини, — зазначає Руслан Жук. — Утім, нерідко гублять номерні знаки, інколи - навіть документи, що посвідчують особу. Та для професійних експертів і невеличкого уламка від бампера буде достатньо, аби встановити марку автомобіля. Тож про подібні тонкощі будемо розповідати та навчати наших співробітників».

До слова, навчання триватимуть протягом півроку та поєднають теорію з практикою. Поліцейські працюватимуть разом з досвідченими колегами, аби перейняти позитивний досвід.

 

Читайте також