Рівненські студенти провели вечір-реквієм жертвам бою під Крутами

Бій під Крутами 29 січня 1918 року… Це тріумф подвигу української молоді та скорботна дата національної трагедії. В ньому переплелись і біль, і смуток, і гордість за героїв, які полягли в нерівному бою 100 років тому біля залізничної станції, захищаючи народну республіку від більшовицьких загонів. Їх порівнюють з 300 спартанцями чи козаками під Берестечком.

В останні дні січня прославити честь і героїзм студентів, які жертовно загинули у боях під Крутами 100 років тому, зібрались сучасні молоді люди, які навчаються в ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі та технічному коледжі НУВГП. Вечір-реквієм «Ніколи не забути цих душ нескорених політ» та альманах військової звитяги «Крути – бій за майбутнє» були проникнуті високим патріотичним духом. Сухими словами документів та полум’яними поетичними рядками ведучі з обласної бібліотеки для молоді розповіли про жертовний вчинок юнаків, які пішли в безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу.

Впродовж заходів скорботним фоном звучала музика, горіли свічки як символ вічності, де спочивають душі юних сміливців. Присутні висловили спільну думку, що ніколи не викреслити з людської пам’яті той безсмертний подвиг української молоді, що захищали свою державність, і запевнили, що Україна пишається своїми Героями. 

 

За інформацією Рівненської обласної бібліотеки

Читайте також