Рівненські ЦПМСД та пологовий отримали 7 видів вакцин

Сьогодні ЦПМСД м. Рівного та міський пологовий будинок отримали ряд необхідних вакцин:

- АКДП (Індійського виробництва) - застосовується для профілактики трьох інфекційних захворювань — коклюшу, дифтерії та правцю. В Україні щеплення вакциною АКДП проводяться дітям віком до 18 місяців.

- АДП (Болгарського виробництва) - захищає від дифтерії і правцю.

- АДП-м (Індійського виробництва) - вакцина для профілактики дифтерії та правця, адсорбована, із зменшеним вмістом антигену. Використовують дану вакцину для дорослих.

- КПК (Белігійського виробництва) - вакцина для профілактики кору-епідемічного паротиту-краснухи. Дві дози вакцини КПК забезпечують довічний захист від трьох інфекцій.

- ХІБ (Індійського виробництва) - захищає від ХІБ-інфекцій. Бактерія Hib (Haemophilus infl uenzae типу b) передається повітряно-крапельним шляхом. В Україні ХІБ є однією з основних причин бактеріального менінгіту серед дітей віком до 5 років. Щеплення вакциною проти ХІБ-інфекції можна безпечно проводити одночасно з іншими щепленнями.

- ОПВ (виробництва Бельгії) - вакцина для профілактики поліомієліту. Ліків від поліомієліту не існує, однак його можна попередити за допомогою імунізації. Поліовакцина, застосована кілька разів, може захистити дитину на все життя.

- Еувакс В (виробник Корея) - захист від гепатиту В. Лише вакцинація є надійним захистом від гепатиту В. Від захворювання захищають комплексні вакцини з компонентом гепатиту, три дози до 6 місяців. В результаті повного курсу вакцинації виробляється довічний імунітет.

Імунізація проти низки захворювань проводиться комбінованими вакцинами, що зменшує кількість ін"єкцій та візитів до закладу охорони здоров"я.

Варто пам"ятати, що найкращий захист від інфекційної захворюваності це своєчасна імунопрофілактика.

Для того аби своєчасно проводити необхідну профілактичну вакцинацію слід дотримуватись календаря щеплень. Та якщо по якійсь причині пропущено чергове щеплення тоді його слід негайно надолужити.

 Рівнянам для проведення щеплень необхідно звернутись до лікаря з яким підписали декларацію або в Центр ПМСД міста.

Читайте також