Рівненським аеропортом займуться китайці

Міжнародний аеропорт "Рівне" невдовзі може переродитися і отримати повністю новий вигляд, адже сьогодні, 14 січня, у Рівному голова Рівненської ОДА Віталій Коваль підписав меморандум про співпрацю з представниками однієї із найбільших китайських корпорацій POWERCHINA INTERNATIONAL GROUP LIMITED щодо реконструкції летовища. Про це очільник області повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці. До слова, під документом свої підписи також поставили голова обласної ради Олександр Данильчук та директор летовища Ігор Насинюк.

- Це вкрай важливо для Рівненщини, адже підписання меморандуму дає надію на можливість запуску роботи Рівненського аеропорту та сприяє залученню нових інвесторів в регіон. І головне: це ще один крок для створення технократичного хабу на Рівненщині, - зазначив голова РОДА Віталій Коваль.

Меморандум став логічним продовженням перемовин, які велися з китайською компанією, яка зацікавилася стратегічним для області об’єктом. Окрім всього, це допоможе зняти фінансове навантаження з обласного бюджету з реконструкції летовища.

Даний Меморандум є декларацією намірів щодо майбутнього аеропорту. Зокрема, йдеться про можливість перетворити летовище на міжнародний хаб з урахуванням важливості та необхідності реконструкції зони для польотів та розвитку інфраструктури вантажних перевезень.

До слова, корпорація POWERCHINA займається енергетичними проектами і спеціалізується на будівництві великих інфраструктурних об'єктів в 114 країнах світу. Вона налічує 260 тис. працівників і входить в топ-5 найбільших компаній Китаю.

Читайте також