Рівненським студентам провели науково-практичний семінар

«Обличчям до молоді: насильство, булінг, відповідальність» - під такою назвою у Рівному відбувся науково-практичний семінар для студентів вищих навчальних закладів. Захід пройшов в рамках відзначення Дня юриста та покликаний привернути увагу суспільства до проблем сучасної молоді.

На початку наукового семінару присутнім презентували фільм під назвою «Мости життя». Символічна назва фільму розповідає про тяжку долю підлітків, які через безвихідну ситуацію вирішили вкоротити собі віку. Після завершення кінопоказу відбулося обговорення актуальних проблем сучасної молоді: підліткове насилля, булінг, алкоголізм, зрада. Стрічку відзняли у Рівному з ініціативи громадської організації «Літеко». Ідею і сценарій фільму розробила креативна група дітей.

Організатори семінару закликали молодь не мовчати, а обов`язково говорити про свої проблеми. З батьками, друзями, вчителями, знайомими. В свою чергу психологи наголосили, що завжди можна допомогти, особливо тим хто цього потребує. Безвихідних ситуацій не буває. 

Оксана Сальчук, керівниця Головного територіального управління бстиції у Рівненській області, у ході обговорення наголосила студентам про нормативно-правове регулювання відповідальності за насилля.
Насамкінець працівники юстиції нагадали студентам контактні номери телефонів, за якими анонімно можна звернутися за допомогою.

Читайте також