Рівненським водолазам-рятувальникам подарували сучасний потужний катер-амфібію (ФОТО+ВІДЕО)

Днями голова Рівненської ОДА Віталій Коваль разом із першим заступником голови Рівненської обласної ради Сергієм Свисталюком та начальником ГУ ДСНС України у Рівненській області Сергієм Круком вручили Рівненській обласній комунальній аварійно-рятувальній службі на водних об'єктах нове потужне рятувальне судно-амфібію на повітряній подушці «Tornado F50 LONG», яке слугуватиме для порятунку людей на водоймах області.

Катер українського виробництва (м. Миколаїв) придбали за 385 тис. грн за кошти обласного бюджету. Знаходитиметься воно на балансі аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Судно повністю укомплектоване рятувальним спорядженням. Воно цінується, в першу чергу, за свої амфібійні властивості, завдяки яким його можна використовувати в абсолютно різних цілях. Основна перевага судна – швидкість і можливість легко переходити з водної поверхні на тверду. Навесні, влітку і восени його можна використовувати на воді, узбережжі, заболоченій території, під час паводків і т.д., що надзвичайно добре підходить під кліматичні умови та географічні особливості поліського краю. А у зимовий час судно на повітряній подушці прекрасно себе «відчуває» на снігу, на товстому і тонкому льоду, крижаних торосах тощо.

«50-60 людей щороку гинуть на рівненських водоймах. Тепер, маючи у своєму розпорядженні цей катер плавці-рятувальники зможуть оперативніше реагувати на будь-які надзвичайні події та своєчасно надаватимуть допомогу постраждалим. Він підсилить роботу рятувальникам на воді та допоможе рятувати життя мешканцям нашої області. Адже розпочався купальний сезон, і, на превеликий жаль, ми вже цьогоріч маємо 8 утоплеників», - зазначив голова РОДА Віталій Коваль.

До слова, катер використовуватимуть на найбільших водоймах області - Хрінниках та Білому озері, де є найбільші скупчення відпочивальників. А також завдяки йому можна проводити спільні навчання із рятування людей на воді. Судно було практично протестовано на озері Басів кут у Рівному, де його випробували рятувальники ДСНС та водолази.

 

Читайте також