Рівненський медико-генетичний центр отримав «нове дихання»

У Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі відкрили оновлений медико-генетичний центр. У відділенні провели капітальний ремонт, адже виглядало воно вкрай занедбаним.

Ініціатором оновлення медико-генетичного центру стали Віктор Шакирзян та громадська організація «Рівне Разом». Секретар Рівнеради  відзначив професіоналізм медичного персоналу, який заслуговує на те, щоб працювати у європейських умовах та надавати якісні послуги.

- Ще під час передвиборчої кампанії ми завітали у це відділення. Воно було у жахливому стані, не було хорошого освітлення. Сьогодні ми зробили цей коридор, встановили якісне, сучасне освітлення, щоб пацієнти приходили і бачили, що про них турбуються. Тут працюють фахові спеціалісти, які високо цінуються по всій Україні, тому хочеться максимально підтримати такі заклади, - зазначив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Рівненський медико-генетичний центр є унікальним для України лікувальним підрозділом, який представляє країну в мережі профільних установ Європи. За словами головного лікаря Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру Романа Шустика,  розвиток медико-генетики сприятиме поліпшенню допомоги хворим із спадковою патологією.

- У нас не було достатньо коштів, щоб забезпечити усім необхідним це відділення. Звернулися до Віктора Шакирзяна. Завдяки його зусиллям тут було зроблено ремонт. Тепер тут є все необхідне для вагітних, для маленьких діток. Віктор Шакирзян та Рівне Разом зробили те, чого так потребував заклад, - додає Роман Шустик.

У відділенні загалом працює 30 працівників. Медики тішаться, що зможуть працювати у сучасних умовах. Завідуюча медико-генетичного центру Любов Євтушок окремо подякувала працівникам, які під час ремонту не завдали ніяких незручностей та виконали все швидко і якісно. Крім цього, жінка згадала про обласну програму покращення медико-генетичної допомоги дітям та вагітним.

- Це важливо, тому що можна вдосконалити допомогу. Залежить не тільки те, як лікар поставиться до пацієнта, залежить і яке обладнання буде. У нас одна із найкращих служб перинатальної діагностики. Це своєчасна допомога новонародженій дитинці, проведення необхідних досліджень, - зазначила Любов Євтушок.

У закладі сподіваються, що ці зміни стануть стартом для подальшого вдосконалення медичної сфери, результати якої першочергово відчують пацієнти.

Читайте також