Рівненський митрополит поїхав у Москву на свято до патріарха та засвітився у пропагандистських новинах (ФОТО+ВІДЕО)

Митрополит Рівненський і Острозький Української православної церкви Московського патріархату Варфоломій днями приїхав до Москви, аби привітати російського патріарха Кирила з річницею його інавгурації та взяти участь у святкуванні з цієї нагоди. На урочистостях разом з ним також був і президент Росії Володимир Путін.

Крім того, рівненський митрополит також "засвітився" і у випуску новин відомого пропагандистського антиукраїнського телеканалу "Росія 1". Там він заявив, що зараз в Україні йде тиск на прихожан УПЦ МП, проте він, незважаючи на це, залишається вірним російській церкві. 

До слова, священики РПЦ та УПЦ МП вже не вперше використовують віру для маніпуляції думкою своїх прихожан і викривленні того, що насправді відбувається у церковному житті України. І Варфоломій вкотре це підтвердив.

Не обійшлося у випуску і без теми майбутніх президентських виборів в Україні. Зокрема в новинах згадали про кандидатів у президенти Олега Ляшка, Юрія Бойка, Петра Порошенка і Юлію Тимошенко. Що цікаво, журналісти "Росії 1" відзначили лише двох кандидатів у президенти України як "адекватну альтернативу" та людей "з розумними пропозиціями". Це - Володимир Зеленський і Дмитро Гордон.

 

Читайте також