Рівненський університет судиться з міськрадою за 11 мільйонів (ФОТО)

У суд прийшли студенти, а суддя заявив про самовідвід через приятельські стосунки із позивачем, пише UA: Рівне.

Так закінчився сьогоднішній розгляд справи за позовом МЕГУ до міськради. Раніше ми повідомляли, що в суді на 10-ту годину заплановано розгляд справи щодо повернення 11 мільйонів гривень до міської казни. Влада Рівного вирішила повернути із власності приватного вишу МЕГУ у комунальну власність недобудований дитячий садочок на вулиці Є.Коновальця. Суд першої інстанції місто програло, прокуратура подала апеляцію.

На судове засідання в Північно-західному апеляційному господарському суді, крім офіційних представників сторін, прийшли також студенти МЕГУ.

Голова студради університету Софія Мартинюк сказала, що 20 студентів прийшло підтримати університет, адже це суд за гроші університету і їм це питання небайдуже, а з пар їх викладачі відпустили.

Під час засідання суддя Михайло Юрчук заявив самовідвід через приятельські стосунки з позивачем. Такий відвід колегія задовольнила, тож справа знову піде на автоматичний перерозподіл.

Коментарі сторін сьогоднішнього засідання:

Олена Прищепа, прокурорка Рівненської місцевої прокуратури:

"Рахуємо, що рішення в частині стягнення інфляційних витрат прийняте судом першої інстанції всупереч нотаріально-процесуальному праву. І у зв'язку з бездіяльністю міської ради Рівненська місцева прокуратура вжила заходи представницького характеру. Бездіяльність полягає в несплаті судового збору".

Михайло Чепиль, представник Рівненської міської ради:

"Коли вже справа буде слухатися по суті, тоді будуть коментарі. Зараз поки що процесуальні моменти розглядаються".

Представниця МЕГУ Олена Терещенко зазначає, що місцева прокуратура подала апеляцію після того, як рішення суду першої інстанції набуло законної сили і був виданий наказ на його примусове виконання.

Олена Терещенко, представниця МЕГУ:

"Ми вважаємо дану апеляційну скаргу незаконною. В першу чергу з правової підстави. Тому що заступник рівненського місцевого прокурора не мав підписувати такого роду апеляційні скарги. Ми подали заяву про закриття провадження з процесуальної підстави, оскільки дана апеляційна скарга підписана особою, яка не мала права її підписувати відповідно до Закону України "Про прокуратуру". Нашу заяву не розглянули. Оскільки на минулому судовому засіданні був заявлений відвід з нашої сторони попередньої колегії суддів".

Читайте також