Рівненський "Верес" очікувано програв "Шахтарю", який достроково став чемпіоном

Щойно у Харкові на стадіоні "Металіст" завершився 31-ий тур Української Прем'єр-Ліги, в якому зійшлися команди рівненського "Вереса" і донецького "Шахтаря". 

Арбітр – Ярослав Козик (Мукачево)
Асистенти арбітра – Володимир Володін (Херсон), Олександр Корнійко (Миргород)
Четвертийй арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу – Ігор Ярменчук (Київ)

Нагадаємо, що гра була під загрозою зриву, адже напередодні керівництво "Вереса" по прибуттю до Харкова заявило про харчове отруєння 9 футболістів та звернулося до дирекції УПЛ з проханням перенести матч. Не дочекавшись відповіді, рівняняни вирушили з Харкова до Львова, але по приїзді у Львів отримали від УПЛ відмову, а тому змушені були їхати назад до Харкова. Літак з рівненськими футболістами приземлився там лише о 18:10, а до стадіону вони дісталися лише за 40 хв до початку матчу.

У складі "Шахтаря" на поле вийшли Пятов – Бутко, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі – Марлос, Фред, Степаненко, Тайсон – Патрік – Феррейра. Запасні: Кудрик, Хочолава, Петряк, Нем, Кайоде, Дентінью, Коваленко.

Цікаво, що в старотовому складі "Вереса" на поле вийшло 5 гравців, які були у списку отруєних. До складу увійшли: Бандура – Адамюк, Сімінін, Приймак, Лук'янчук, Карасюк, Каленчук, Степанюк, Мягков, Кожанов, Куліш. Запасні: Сарнавський, Каменюка, Сезар, Морозенко, Скотаренко, Волошинович, Барабаш.

На 3-ті хвилині поєдинку зіткнулися "гірник" Марлос і рівнянин Каленчук. А вже на 5-тій хвилині матчу хавбек "Шахтаря" Марлос відкрив рахунок, реалізувавши пенальті - Ісмаїлі увірвався з лівого флангу і був жорстко зустрінутий захисниками «Вереса»! Відтак, Марлос чітко розвів м'яч і Бандуру по різних кутках воріт.

На 16-тій хвилині "шахтарівець" Феррейра відгукнувся на передачу врозріз від Фреда і вийшов майже один на один з голкіпером "Вереса" Бандурою. Переможцем в цьому протистоянні виявився рівнянин. 

На 21-ій хвилині у рівнян був прекрасний момент зрівняти рахунок. Степанюк пробивав з дальньої дистанції, але м'яч зачепив ногу Степаненко і від неї влучив у стійку. Шанс не реалізувався.

Нарешті на 33-тій хвилині «Вересу» вдалося відвести загрозу від своїх воріт, яка тривала досі. Відтак, гра поступово перейшла в центр поля.

На 44 хвилині гарвець "Шахтаря" Кривцов отримав жовту картку за те, що грубо збив на полі Мягкова. І одразу після цього у "Вереса" - знову момент: Степанюк небезпечно б'є з близької відстані, але м'яч пролітає над перекладиною. 

За підсумками першого тайму, в цілому «Верес» виглядав не так погано, як очікувалося - рівняни завдали аж 5 ударів по воротах «Шахтаря», але, на жаль, жоден з них не поцілив у ворота.

Після перерви вже на 50 хвилині Степаненко отримав від суперника по ногах поблизу штрафного майданчика «Вереса». Арбітр призначив штрафний удар, який дже невдало виконав Ракіцький - м'яч пролетів вище воріт.

На 59-тій хвилині контроль над м'ячем впевнено мали "Вересівці". «Шахтар» не особливо рвався вперед - очевидно, що команду Фонсеки наразі влаштовував такий розклад сил і рахунок.

На 61-ій хвилині воротар рівнян Бандура продемонстрував ідеальну гру. Марлос здійснив обвідний удар з лівої ноги, але Олександр чудово витягнув м'яч, рятуючи «Верес» від другого пропущеного гола.

Після цього у господарів поєдинку відбулася перша заміна: замість Алана Патріка на поле вийшов Віктор Коваленко.

На 64-тій хвилині "Шахтар" отримав другу жовту картку - Фред грубо зіграв проти Каленчука і був оштрафований.

На 70-тій хвилині у господарів знову був момент - знову Марлос пробив метрів з 20 від воріт, втім, м'яч пролетів вище воріт, хоч і був дуже близько до цілі. Одразу після цього у гірників був ще один серйозний момент - Бутко подав з флангу на Ісмаїлі, бразилець головою цілив у кут, але, на щастя для рівнян, м'яч влучив у стійку.

На 73-тій хвилині поєдинку у «Вереса» відбулася перша заміна: Кожанов покинув поле. Замість нього вийшов Волошинович. А вже за 5 хвилин після цього пройшла одразу і друга - заміссть Мягкова вийшов на поле Морозенко. В цей самий час заміну робить і "Шахтар" - замість Феррейри вийшовв Ларрі Кайоде. А на 87 хвилині "Шахтар" поміняв Марлоса на Веллінгтона Нема.

На 89-тій хвилині знову неймовірну гру продемонстрував голкіпер рівнян Бандура. Коваленко вивів Кайоде на ударну позицію, той був готовий вирішувати епізод, але Бандура ногою перевів м'яч на кутовий.

До основного часу арбітр додав ще три хвилини, втім, за цей час жодній з команд так і не вдалося змінити рахунок. Відтак, після фінального свистка з рахунком 1:0 "Шахтар" достроково здобув перемогу в Українській Прем'єр-Лізі, а "Верес" так і залишається на шостій позиції.

Читайте також