Рівнерада проти МЕГУ: у Рівному розпочався апеляційний суд у справі щодо виплати 8 млн грн (ФОТО)

Щойно у Рівному у приміщенні Північно-західного апеляційного господарського суду розпочався розгляд справи щодо виплати 8 мільйонів гривень з бюджету Рівного приватному ВНЗ "Міжнародний економіко-економічний університет ім. С.Дем'янчука". 

Нагадаємо, Рівненеська міська рада вирішила повернути громаді міста будівлю недобудованого дитячого садочку, що розташований в мікрорайоні "Північний". Однак теперішній власник цього приміщення - МЕГУ, який мав побудувати там новий навчальний корпус, так цього і не зробив. Тож Рівнерада вирішила повернути це приміщення собі назад, проте МЕГУ вирішив відсудити у міста не лише витрачені на купівлю приміщення кошти, а й компенсувати собі інфляційні витрати, сума яких становить нібито 5,8 мільйонів гривень. Загальна сума судового спору становить 7,7 млн грн.

Перший суд у цій справі Рівненська міська рада програла. Частково й через те, що на цей суд ніхто від міської влади так і не з'явився. Втіім, місто також вирішило не подавати і на апеляцію. Відтак, місцева прокуратура назвала такі дії влади бездіяльністю і сама подала на апеляцію, самостійно оплативши всі необхідні судові витрати, мовляв, можна буде суттєво зекономити бюджет міста.

Читайте також