Рівнерада забрала в ОСББ землю, яку менше місяця тому віддала в постійне користування

На засіданні чергової тридцять четвертої сесії Рівненської міської ради сьомого скликання 22 серпня депутати передали в постійне користування ОСББ “Лермонтова, 5-А” землю під цим же будинком. Однак, вже через декілька днів міський голова Рівного Володимир Хомко заветував це рішення. Сьогодні ж через це питання депутати зібрали на позачергову тридцять п’яту сесію Рівненської міської ради сьомого скликання.

 «На сесії ми виділили земельну ділянку. Ще тоді вони (жителі ОСББ, - авт.) не отримали рішення «на руки», я їхав на тій вулиці і бачу будується двохметрова огорожа. Я був шокований. Якщо зараз кожен будинок почне городитись так, що з міста буде? Я не проти, аби виділити їм цю земельну ділянку повторно, але на таких умовах, які ми виробимо. Бо це буде проблема усіх будинків», - пояснив пан Хомко.

Як зазначив голова ОСББ “Лермонтова, 5-А” Віктор Поппер, паркан поставили в цілях безпеки дітей:

«Чому ми побудували ту огорожу? Ми не можемо побудувати таке, як біля апеляційного суду – зі штирями і т.д. Зробили ми це в цілях безпеки наших дітей. Діти прийшли до нас під будинок і граються м’ячем. М’яч вилітає на дорогу, вони «летять» за тим м’ячем на дорогу, де їздять автомобілі. І їздять вони не з малою швидкістю. Ми не хотіли б, аби якась надзвичайна ситуація у нас сталася, - каже голова ОСББ «Лермонтова, 5А». - Ми це зробили в цілях безпеки дітей із сусідніх будинків. Майданчика для дітей із нашої округи – немає. Вони граються біля нашого будинку. Ми поставили таку огорожу: без штирів, навіть якщо дитина буде лізти, аби не наштрикнулась. Це відділяє від дороги лиш».

Жителям цього ОСББ запропонували зробити альтернативний паркан – декоративні дерева або кущі, на що голова ОСББ розповів, що вже неодноразово намагалися це зробити, але – безрезультатно. Раніше, за словами пана Віктора, садили 50 дерев туї, але 30 із них – вкрали, така ж доля спіткала кущі, яких викрали третю частину.  

Сьогодні ж своїм голосуванням депутати не зняли вето голови, а це означає, що ця земля допоки буде у власності міста, а не в постійному користуванні ОСББ.

Міський голова також запропонував земельній комісії виробити правила, яких повинні будуть дотримуватися рівненські ОСББ, які отримають у постійне користування землю.

Фото із Фейсбук-сторінки депутатки Рівненської міської ради Любові Романюк. 

Читайте також