Рівнерада затвердила програму "Таємничі підземелля Рівного": скільки виділять із міського бюджету?

Сьогодні на сесії Рівненської міської ради затвердили програму "Таємничі підземелля Рівного". Відтак, фінансувати програму міська рада буде лише  на 10%.

Мета Програми полягає у вивченні, збереженні та промоції історико-культурної спадщини Рівного, а також у покращенні туристичної привабливості міста. Мешканці міста отримають сучасний туристичний об’єкт, який поєднає у собі науково-освітню функцію музею на базі розкопаних підземель і інтерактивну атракцію, завдяки якій мешканці і гості міста отримають можливість, з використанням сучасних Європейських інструментів і засобів інтерактивного пізнання, детальніше ознайомитися з культурою та історією Рівного.

Запропоновані в рамках реалізації Програми конференції та навчання дозволять виробити сучасні способи презентації культурної спадщини, що стане базою для проведення ігрових заходів (квестів) з залученням до процесу популяризації історико-культурної спадщини міста і краю значної кількості осіб серед різних верств населення. Кінцевими бенефіціарами проекту стануть усі жителі міста Рівного (250 тис. осіб) та туристи, що відвідуватимуть місто. 

Таким чином, головною метою проекту є: «Створення відповідних умов для доступу до історико-культурної спадщини Рівного з метою покращення туристичної привабливості міста. 

 

Читайте також