Рівнян запрошують взяти участь у дебатах на тему рівності

фото - Фейсбук

Любителів дебатів запрошують у Рівне позмагатися в темі про рівні рівності

Дебатний турнір на тему «Рівні рівності» проведуть 8 грудня в Рівному. Основою для пошуку суперечливих тверджень, теорій та аргументів, які під час гри використовуватимуть дебатери, стане документальний фільм про права людини.

Дебати відбуватимуться в так званому британсько-парламентському форматі. Це означає, що на одному майданчику (в одному «румі») гратиме 4 команди – дві команди «уряду» і дві - «опозиції». Кожна з них відстоюватиме задану позицію. Ну а хто був більш переконливим і наводив вагоміші аргументи, вирішуватимуть судді.

Для переможців передбачений призовий фонд.

Загалом участь у дебатному турнірі «Рівні рівності» братиме 12 команд (а це 24 людини). Вони відіграють 3 раунди за трьома темами (резолюціями), підготованими на основі фестивального фільму.

До участі запрошуються всі охочі інтелектуали, незалежно від віку, статусу та місця проживання. Однак варто поквапитися, адже кількість місць обмежена. Для участі в заході потрібно попередньо зареєструватися: https://goo.gl/xCjtrE (дедлайн - 2 грудня). Кількість місць обмежена - 24 учасники.

Проведення турніру заплановане на 8 грудня. Він відбуватиметься в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці (м. Рівне, вул. Короленка, 6) і триватиме з 10:00 до 16:00.

 «Такий формат, як дебатні турніри, зараз актуальний і популярний. Бо це можливість «прокачати» себе. Адже при цьому формуються навички вести перемовини, шукати переконливі аргументи, мислити аналітично. І саме під час дебатів всьому цьому вчишся комплексно, - пояснює Оксана Конончук, голова Рівненського осередку Федерації дебатів України. - Крім того, такий формат дає можливість справді глибоко подивитися на проблему, до того ж, розглянути її всебічно. А це дуже важливо, в тому числі якщо йдеться про захист прав людини».

Організатори заходу: Рівненський осередок Федерації Дебатів України та Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України».

Дебатний турнір відбуватиметься в рамках проведення 15-го Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Рівненській області.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства США в Україні та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні в партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

Повідомляє інформаційний відділ РОГО КВУ

Читайте також