Рівнянам на замітку: чому вам можуть відмовити у субсидії?

https://znaj.ua

З початком опалювального сезону, більшість українців переймаються через те, як та скільки платитимуть за тепло у домівках і звісно ж цікавляться темою субсидії. Проте далеко не всім вона дістанеться, більше того, з весни приблизно половину сімей, які раніше отримували, позбавили права отримати знижку від держави. Про це пише портал Знай.

Що є причиною відмови в отриманні субсидій?

Субсидія нараховується автоматично і отримувач дізнається про це з інформації у платіжках. Якщо ж субсидію не дали, варто звернутися до відповідних органів, де вам пояснять причини відмови.

Якщо ваш дохід виріс, або ви зробили покупку на суму 50 тисяч гривень протягом року, то в субсидії вам відмовлять.

Також, якщо ви безробітні, але на момент нарахування знижки, ви не зробили єдиного соціального внеску, то субсидію доведеться повернути у повному обсязі.

Безробітним для отримання субсидій потрібно бцти зареєстрованим на обліку в центрі зайнятості.

Також, на жаль, субсидій не побачать родини, якщо є заборгованість по опалті за комуналку протягом двох місяців та більше.

Також на знижку від держави не слід розраховувати, якщо площа житла перевищує 120 кв.м. Також відмовлять і власникам автівок преміум-класу та вік яких до 5 років. Якщо є у власності інше нерухомість, і в разі якщо майно здається в оренду та не платяться податки з доходів. Також, якщо громадяни працюють за кордоном, або часто виїздять на відпочинок за межі України.

Читайте також