Рівнянам на замітку: з 1 липня змінено оподаткування посилок з-за кордону

Головне управління ДФС у Рівненській  області інформує, що з 1 липня 2019 року по 31 грудня 2020 року  без сплати ПДВ  можна ввозити  на митну територію України товари у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 100 євро для одного одержувача - фізичної особи в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях. 

Тим часом, для міжнародних поштових і експрес-відправлень юридичним особам  і фізичним особам - підприємцям  неоподатковуваний поріг ПДВ  лишається на рівні еквівалента 150 євро. 

Також, не є об’єктом оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, у несупроводжуваному багажі. 

Зазначені норми передбачені Законом України від 23.11. 2018 року № 2628 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів». 

ГУ ДФС у Рівненській області

 

Читайте також