Рівнянам пропонують обрати композиції, які лунатимуть із баштового годинника

Невдовзі в Рівному запрацює баштовий годинник на фасаді Залу камерної та органної музики. Рівняни та гості міста зможуть не лише звіряти із ним час, але й слухати композиції та насолоджуватись світловим шоу на майдані Музики. Голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян і директор Рівненської обласної філармонії Микола Орешко подарували можливість рівнянам обрати композиції, які лунатимуть із хронометра. Голосування за кращі музичні твори триває на сайті громадської організації «Рівне Разом».

Рівняни обиратимуть щонайменше із десяти мелодій класичної та органної музики, або запропонують власний варіант. Три композиції, які наберуть найбільшу кількість голосів, лунатимуть щодня у обідній час. 

«Ми закликаємо усіх рівнян, усіх, хто прагне зробити наше місто не тільки красивим, але й цікавим для гостей, долучатися до голосування. Давайте разом оберемо найкращі мелодії, які щодня будуть надихати рівнян та гостей міста», - зазначив голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян. 

Ремонт баштового хронометра на фасаді залу камерної та органної музики уже майже завершено. Годинникарі проводять фінальні реставраційні роботи непростого механізму, який пошкодився під впливом вологи. Відновлюють баштовий годинник під патронатом і за кошти Віктора Шакирзяна. 

Оновлення годинника відбувається у декілька етапів: від підготовчих, очисних і реставраційних робіт до повної збірки механізму. Як розповіли майстри, найближчими роками рівненському баштовому часоміру потрібні будуть хіба що профілактичні огляди. Адже під час нинішньої реставрації застосовують такі технічні рішення, аби жодні зовнішні фактори не загрожували механізму хронометра. Вже зовсім скоро він стане яскравим та мелодійним мірилом точного часу для всіх містян і гостей Рівного.

Читайте також