Рівняни можуть побачити життя «За межею COVID-19» (ФОТОГАЛЕРЕЯ)

У Рівненському міському будинку культури презентували виставку у рамках соціального проекту «За межею COVID-19». Це 40 світлин фотохудожника Олександра Харвата, який зазнімкував повсякденні будні медиків, що борються за життя людей у непростий період пандемії.

Головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Євген Кучерук, який завітав на презентацію виставки, закликав містян бережно ставитися до свого здоров’я та поважати працю медиків. Крім цього, нагадав про важливість дотримання карантинних вимог: мінімізуванні числа контактів, провітрюванні приміщень і носінні захисних масок.

– Ситуація в місті контрольована. Досить потужно працюють наші сімейні лікарі. Ми стабілізували ситуацію по поступленню пацієнтів. Щодня до нас поступають 30-40 пацієнтів, приблизно стільки виписується. Сьогодні зранку в лікарні перебувало 225 осіб. Ми підтримуємо всю область, бо з області практично всі важкі хворі поступають до нас. Ми надіємось, що ситуація буде трохи покращуватись, – з оптимізмом повідомив головний лікар.

Не оминув відкриття виставки і новообраний міський голова Рівного Олександр Третяк. Очільник міста подякував медикам за щоденну працю та закликав рівнян об’єднуватися навколо добрих справ та позитиву, навіть у важкий час.

– Дивлячись на ці фото ми спостерігаємо емоції на обличчях лікарів, медсестер, які працюють на передовій. Хотілося б, що б у ці важкі дні ми стали містом добрих емоцій. Щоб дивлячись на ці обличчя, які згорьовані і перевтомлені, але виникає добре відчуття, що вони працюють і борються. Хотілося б, що ми стали добрішими і чуйнішими, попри те, що нам тяжко, – зазначив міський голова.

Виставка «За межею COVID-19» триватиме у виставковій залі Міського будинку культури до 18 грудня. Переглянути світлини можна безкоштовно.

Читайте також