Рівняни просять облаштувати наземний пішохідний перехід біля Радіозаводу

На сайті Рівненської міської ради зареєстрували петицію, в якій просять облаштувати наземний пішохідний перехід на перехресті вулиць Д.Галицького-С.Дем'янчука-С.Бандери. Її автор Віталій Бондаренко зазначає:

"Підземний перехід на даному перехресті вже давно став занедбаним. Він є не зручний і небезпечний для всіх категорій громадян, в першу чергу для маломобільних людей (вагітні жінки, люди похилого віку, люди з інвалідністю, діти до 7-ми років). Це близько 30% від всіх пішоходів. Сходи знаходяться в аварійному стані, пандуси відсутні.  

Рівненськими архітекторами Сергієм Ковальчуком та Андрієм Шевчуком (ТОВ “A-2”) було проведено дослідження руху пішоходів на цьому перехресті. Згідно з даними дослідження за 1 годину перехрестя перетинають 1092 людини. З них 770 чоловік скористалися підземкою (71%) і 322 чоловіки “перебігли” поза переходом (29%).Цифри явно не на користь підземки.

Також варто зазначити що найближчі наземні переходи знаходяться на чималій відстані від перехрестя (385 м в сторону Фозі, 200 м в сторону автовокзала і 330 м в сторону вул. Відінська)".

Крім того, автор переконаний, що підземний перехід робить перехрестя ще більш небезпечним, оскільки:

  • незручність підземних переходів збільшує кількість безпосередніх переходів дороги пішоходами у невстановлених місцях над підземними переходами, що робить такі місця ще більш небезпечними та збільшує кількість ДТП;

  • відсутність пішохідного трафіку сприяє підвищенню швидкості автомобілів.

  • пішохідні переходи через закритий простір та обмежену видимість підвищують кримінальну небезпеку.

Спираючись на сучасний європейський досвід, автор пропонує облаштувати наземний перехід на даному перехресті, а також зробити якісну розмітку і освітлення.

Підтримати петицію можна тут

Читайте також