Рівняни сплатили майже 2,5 млрд грн податків на доходи

фото ілюстративне

На Рівненщині сплачено майже 2,5 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб

З початку року платники податків Рівненської області сплатили  до зведеного бюджету країни 2456,5 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума надходжень ПДФО перевищує минулорічні показники на 511,5 млн. грн., або на 27%.

При цьому, місцевий бюджет отримав 1831  мільйона гривень ПДФО, що на 385 млн. грн. більше минулорічних показників. Відповідно до державної казни сплачено податку на доходи фізичних осіб – 625,5 мільйона гривень, що на 126,5 млн. грн більше ніж за відповідний період минулого року.

 «Такий показник, насамперед, зумовлений високим рівнем культури сплати податків самих платників, як юридичних так і фізичних осіб. Оскільки 75 відсотків зібраного податку на доходи фізичних осіб зараховується до місцевих бюджетів, громади мають бути особливо зацікавлені в тому, щоб на їх територіях всі наймані працівники мали офіційне працевлаштування, а громадяни, котрі отримують доходи, за наявності законодавчих підстав обов’язково їх декларували» - зазначила заступник начальника ГУ ДФС у Рівненській області Надія Друзюк.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також