Рівнянина, який вербував жінок у сексуальне рабство, судитимуть

фото ілюстративне

Судитимуть жителя м. Рівне, який вербував жінок у сексуальне рабство до Республіки Ізраїль

Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 34-річного жителя м. Рівне за обвинуваченням у вчиненні кримінальних  правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 149 (вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчинене щодо кількох осіб), ч. 2 ст. 309 (незаконне придбання та зберігання психотропної речовини у великих розмірах без мети збуту) та ст. 198 КК України (зберігання майна, здобутого злочинним шляхом).

Досудовим розслідуванням, яке проводили слідчі Головного управління Національної поліції в Рівненській області, встановлено, що чоловік підшуковував на території області та вербував молодих жінок з метою їхньої подальшої сексуальної експлуатації за кордоном. Зокрема, у червні 2017 року рівнянин пообіцяв 2 молодим жінкам, з якими познайомився, високооплачувану роботу на території Республіки Ізраїль, пов’язану із наданням послуг сексуального характеру, а також фінансову допомогу у виготовленні документів для цієї «подорожі».

Зловмисник знав про відсутність у жінок постійного місця працевлаштування та скрутне матеріальне становище. Увійшовши в довіру та використовуючи уразливий стан жінок, чоловік схилив останніх до трудової експлуатації, попередивши, що половину коштів вони повинні будуть  віддавати своїм «дахувальникам», тим самим втягнувши їх у боргову залежність.

Але вербувальнику не вдалося вивезти жінок за кордон, оскільки його злочинну діяльність було викрито та припинено правоохоронними органами. Під час обшуку у помешканні чоловіка також було виявлено і вилучено психотропну речовину (амфетамін) у великому розмірі,  обіг якої заборонено в Україні, та каміння бурштину, придбане злочинним шляхом.

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Рівненський міський суд.

Довідково: за вчинення вказаних злочинів передбачено найсуворіше покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

 

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також