Різдвяна стрілянина у Дубні: свідки розповіли свої версії події

Фото - Радіо Трек

Під час 5-ї сесії Дубенської міської ради, на вимогу міської влади, відбувся звіт виконувача обов’язків керівника Дубенського районного відділу поліції Юрія Васильовича Семеренка щодо подій, які відбулися в ніч з 7-го на 8-ме січня, поблизу кафе-бару «Дуплет», де застрелили 23-річного хлопця. Про це повідомляє Олена Курішко. Далі - текст авторки.

Юрій Семеренко повідомив, що за цією подією зареєстровано три кримінальних провадження – за статтею 115 КПК «умисне вбивство», за статтею 263 КПК «незаконне поводження зі зброєю» та за статтею 296 КПК «хуліганство». Всі справи розслідуються слідчим управлінням Головного управління національної поліції. Є підозрювана особа, оперативним шляхом встановлюється місце перебування. Оскільки триває досудове розслідування, то більше не можуть надати інформації.

Як виявилося, автівка загиблого була обстріляна із кількох видів зброї. Відбулася доволі серйозна перестрілка двох угрупувань.

Перед присутніми виступили двоє постраждалих, які тієї ночі отримали тілесні ушкодження поблизу кафе «Дуплет».

Михайло Васильович Баранець – учасник бойових дій, навчається в академії Сухопутних військ.

- Хочу офіційно заявити, що неодноразово потерпав від цієї банди. Інакше назвати не можу. Є матеріали, які можу надати в ході слідства. Як кажуть, допекли вже. Це вже лінія фронту не тільки нашого міста. Знаєте, що таке Нацкорпус? Так, це політична партія. Але під стягами політичної сили ця банда прикриває свої темні справи. Чимало людей потерпають від них, є чимало свідків. Заяви або не пишуть, або після їх написання шантажують постраждалих, щоб забрали. Страх. Тримають місто в жаху. Можуть прийти до хати і робитимуть, що заманеться. Люди бояться подальшої розправи, тому забирають заяви. Люди в чорному стоять на охороні. Потерпають мої товариші – учасники бойових дій. Є лікарські висновки, так само, з пробитими головами. Ця банда робить все професійно, кожен знає свої завдання, знають, як зробити, щоб потерпілі не знали хто, що і як. Заливають обличчя спреями, використовують зброю. Невідомо, куди ще їздять – бурштин, Київ, під Києвом стоять. Ще й в політику хочуть… Сьогодні під питанням наша земля, завтра – наше життя і наша свобода. Є пряма загроза моєму життю і життю моєї родини. Розумієте?

Свідок продовжив розповідь:

- І мені, і моїм знайомим розбили голови. У той самий вечір, після стрілянини. Добивали навіть в кареті швидкої допомоги – медики свідки. Приїхала поліція, бачили, що неспокійна ситуація. Якби вони втрутилися, то не було б таких наслідків. Вона розвернулася і зникла. Її не стало. Там було чимало осіб. Де відеоматеріали з того закладу? Мають бути матеріали з середини закладу, на вулиці камери на кожному кроці. Знаєте, хто власник? Знаєте ієрархію того закладу? Вдень займаються спортом, а ввечері відбивають голови і залякують населення. З кожним роком ситуація набирає обертів. Поповнюють запаси зброї. Скоро вже й на танках їздитимуть?..

Наступний постраждалий – тренер-викладач з веслування Іван Іванович Бороденко. Отримав струс мозку, носить корсет, має намір їхати до обласного центру, щоб лікувати шию.

- Хвилююсь за своє життя і за життя батьків. Потрібно, щоб був захист, щоб люди не боялися.

Розповів про події тієї ночі.

- Відпочивали в центрі міста, потім зайшли в «Дуплет», зустріли чимало знайомих.

В барі незнайомець вдарив мене в обличчя, Михайло ще із одним хлопцем почали обороняти. Забігла охорона, хлопця, який мене вдарив, не зачіпали, а нас стали бити руками і ногами, кинули під ноги, я закрив руками голову. Витягнули на вулицю, били, бризкали балончиками. На вулиці знаходилося 15 осіб, які глузливо посміхалися. Один із них дістав пістолет і вистрілив у чоловіка, якого зараз розшукують…

Щодо вказаного розважального закладу було складено два адміністративних протоколи про недотримання карантинного режиму – проти власника і проти адміністратора. Наразі матеріали знаходяться на судовому розгляді. 

Читайте також