Рок, драйв і найсильніші емоції: як у Рівному "запалював" гурт "Друга Ріка" (ФОТО)

Вчора, у перший день весни, у Рівному у МПК "Текстильник" пройшов концерт популярного українського рок-гурту "Друга Ріка" в рамках всеукраїнського туру на підтримку нового альбому "Піраміда".

 

Коцертний тур рокерів розпочався 14 лютого у місті Львові. Рівне ж стало четвертим містом після Хмельницького, у яке завітали музиканти, передавши естафету виступу далі у місто Луцьк, де вони гратимуть вже сьогодні. Загалом же "Друга Ріка" ще виступить з концертами у щонайменше 11 містах України.

Відтак, рівняни вчора мали унікальну можливість познайомитись із концертним звучанням сьомого загалом і першого за останні три роки студійного альбому "Другої Ріки" "Піраміда" наживо.

Концерт тривав майже 2 години, впродовж якого гурт виконав для своїх шанувальників майже усі пісні з нового альбому. Втім, музиканти не забули й про тих, хто полюбив "Другу ріку" ще 10, а то й 20 років тому - пісні "Фурія", "Відчиняй", "День/Ніч", "П'ю з твоїх долонь", "Так мало тут тебе" неабияк потішили публіку. Ну, і звісно ж, не обійшлось без чуттєвої і улюбленої всіма "Три хвилини".

Крім того, фронтмен гурту "Друга Ріка" Валерій Харчишин, виконуючи деякі нові пісні, акомпонував собі, граючи на трубі.

Музиканти змогли неабик запалити публіку. Все відбувалось, ніби на зустрічі старих друзів – спершу дещо сором'язливі, бо давно не бачились, а потім не можуть розпрощатись, бо ще ж стільки хочеться одне одному сказати.

Рівняни бурхливими емоціями зустрічали все, що відбувалося на сцені. Валерій Харчишин вражав усіх своєю неймовірною харизмою, заряджав усіх драйвом та дарував неймовірне естетичне задоволення від своєї музики.

До слова, для самих музикантів альбом "Піраміда" є знаковим та логічним результатом 21-річної історії музикальних пошуків та експериментів, кожен із яких, без сумніву, вплинув на створення цієї платівки. 

«Незважаючи на те, що тема втрати і страху не на останньому місці, альбом, на мою думку, звучить як антиутопія. Він переповнений любов’ю, сексом та життям — як воно є. Ми таки збудували свою Піраміду, до якої йшли все своє життя. І ми вдячні Богу за всі Його уроки, що дарував нам дорогою до цієї вершини. Цей альбом, ця Піраміда — є те, ким ми хотіли бути все своє життя», - зазначив під час виступу лідер гурту Валерій ХАРЧИШИН.

До нового альбому "Другої Ріки" увійшло дев’ять самобутніх треків, що складаються разом у єдину лінію з довершеним сюжетом, серед яких - три вже презентованих раніше сингли "Монстр", "Ангел" та "Ти є я". До слова, вперше у звучанні гурту можна почути духові інструменти — валторну, трубу і тромбон, які звучать у треках «Секрет» і «Доки я не пішов», і цимбали - пісні «Брудний і милий». 

Загалом же "Піраміда" - це така собі ідеальна музична добірка, яка трек за треком розкриває та пояснює сприйняття світу зрілою людиною, а також найкращі пісні гурту за всі роки існування. Робота над альбомом, до речі, тривала більше року.

Нагадаємо, що гурт "Друга Ріка" є одним із найуспішніших українських рок-гуртів. У арсеналі музикантів на сьогодні вже є 7 альбомів, головний з яких - "Рекорди" - досягнув статусу "золотого" одразу в день виходу.

Читайте також