Сайт замість велоекскурсій: у Рівному за 50 тисяч створять масштабний туристичний портал

Щойно на черговому сесійному засіданні Рівненської міської ради голова постійної бюджетної комісії Олег Карпяк за поданням начальника управління культури і туризму міста Рівного Тараса Максименка запропонував депутатам внести певні зміни до бюджету.

Йдеться про суму у 50 тисяч гривень. Ці кошти пропонують перекинути з капітального на загальний фонд. А тоді з загального фонду виділити цю суму на реалізацію та розробку повноцінного інформаційно-туристичного порталу міста Рівного.

До слова, ці кошти попередньо передбачалися для закупівлі велосипедів для проведення велоекскурсій по Рівному. Втім, обговоривши усе з велоактивістами на чолі з Юрієм Ойсцюсем, спільно вирішили, що створення туристичного порталу є першочерговим завданням, адже він надаватиме набагато ширший спектр туристичних послуг.

За словами начальника міського управління культури і туризму Тараса Максименка, це не означає, що проведення велоекскурсій не буде реалізовано зовсім, просто їх організація трохи перенесеться на пізніше, а наразі усі сили буде спрямовано на створення повномасштабного туристичного порталу міста, який, до слова, планують розробити вже до початку квітня, коли буде запущена робота туристично-інформаційних офісів у місті.

Планується, що інформаційно-туристичний портал Рівного має вміщувати абсолютно всю необхідну туристам інформацію - які є туристичні маршрути, де можна поїсти, переночувати, куди сходити, які визначні місця у місті є, як добратися до тої чи іншої точки міста тощо. За ідеєю, турист, зайшовши на портал, має швидко і зручно знайти все, що його цікавить під час перебування у місті Рівному. 

Читайте також